Συνέντευξη με την Άννα Ορφανού


Ξέρει μονάχα πως λιώνει και μόνο στη σκέψη του, λιώνει σε κάθε του κοίταγμα και ας μην είναι κοίταγμα ερωτικό. Κλείνει τα μάτια της και τον ονειρεύεται. Ονειρεύεται τα μεγάλα σκληρά του χέρια να χαϊδεύουν το κορμί της κόβοντας τους καρπούς της νιότης της και να μεταμορφώνονται μεμιάς στα πιο απαλά χέρια του κόσμου... Αισθάνεται τα καυτά του χείλη να σέρνονται πάνω στην διψασμένη της σάρκα και το ξέρει πολύ καλά πως δεν μπορεί να δοθεί σε άλλον... Εκείνη μπορεί να ονειρεύεται όμορφες στιγμές κοντά του και να ζει με τη σκέψη του.


Όμως τα γεγονότα πολλές φορές θα της ανατρέψουν αυτό τον τρελό έρωτα. Εκείνη όμως συνεχίζει. Η ζωή της μοιάζει ναρκοπέδιο αλλά πάντα ελπίζει και πάντα αναγεννιέται από τις στάχτες της μέχρι τελικά να αποδειχθεί η πραγματική αλήθεια. Αυτός ο τρελός έρωτας για εκείνον άξιζε ή όχι;





Η Άννα Ορφανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Κάρπαθο. Η ηρεμία και το καθαρό περιβάλλον του νησιού την βοηθούν να εκφράζεται μέσα από το γράψιμο. Το 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα "Η κλήση σας προωθείται" και το 2012 το δεύτερο με τίτλο "Μαρία".







Συνέντευξη με την Άννα Ορφανού


1. Πες μας λίγα πράγματα για σένα.

Η αλήθεια είναι πως δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου!

2. «Όταν ο βίος δεν είναι ανθόσπαρτος». Μίλησέ μας για τον τίτλο.

Νομίζω είναι πολύ συνηθισμένο στις μέρες μας...μου βγήκε εντελώς αυθόρμητα!

3. Τι πραγματεύεται η ιστορία;

Αγάπη, έρωτας και μίσος θα έλεγα είναι αυτα που χαρακτηρίζουν την ιστορία.Δηλαδή πραγματα που συμβαίνουν στη ζωή.

4. Τι σε έκανε να γράψεις ένα ρομαντικό μυθιστόρημα;

Νομίζω πως έτσι κι αλλιώς είμαι αθεραπευτα ρομαντική σαν άνθρωπος οπότε μου βγήκε αβίαστα το ρομαντικό μυθιστόρημα.

5. Γενικά, θεωρείς ότι μια ιστορία αγάπης, πάνω στην οποίο βασίζεται ένα ολόκληρο βιβλίο, είναι αρκετή για να κρατήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη;

Και βέβαια ναι!Η αγάπη και ο έρωτας θεωρώ πως έχουν πολλή σημαντική θέση στη ζωή όλων μας...

6. Τι θα μοιραζόσουν με τους συγγραφείς του blog μας σχετικά με την εμπειρία της έκδοσης;

Να συνεχίσουν να γράφουν , να συνεχίσουν να βγάζουν στο φως τα έργα τους παρα τις δυσκολίες που συναντούν!

7. Έχεις κάποια συγγραφική παραξενιά; Συγκεκριμένη ώρα συγγραφής, μέρος, γραμματοσειρά;

Όταν θέλω να γράψω θα γράψω ακόμα κι αν γίνεται χαλασμός στο σπίτι!Στον υπολογιστή ή στο τετράδιο με όποιαδηποτε γραμματοσειρά!

8. Ποιά είναι η αγαπημένη σου τέχνη μετά τη λογοτεχνία;

Λατρεύω το θέατρο τη μουσική και τη ζωγραφική!

9. Τι σε εμπνέει;

Εμπνέομαι από την καθημερινότητα, από το οτιδήποτε. Από τα πουλιά που κελαηδούν στο μπαλκόνι μου το πρωί,από μια γάτα που θα συναντήσω στο δρόμο μου,από μια συζήτηση που θα ακούσω τυχαία.

10. Τι πιστεύεις ότι είναι σημαντικό να έχει μια ιστορία;

Να κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη ζωντανό, να μην τον κουράσει, να τον γεμίσει συναισθήματα και χρωματιστές εικόνες!

11. Πώς βλέπεις τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια; Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει ως τότε;

Πάνω από όλα να έχω την υγεία μου και όλα τα άλλα έρχονται.Δεν κάνω προβλέψεις.

12. Φαντασία ή ταλέντο; Τι πιστεύεις ότι είναι πιο σημαντικό για έναν συγγραφέα;

Και τα δύο σίγουρα πολύ σημαντικά. Χωρίς ταλέντο δεν μπορεί κάποιος να γράψει...ούτε και χωρίς φαντασία.

13. Πώς κρίνεις την πρωτοβουλία του Moonlight Tales;

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία αυτή!Θεωρώ πως βοηθάει πολύ τους νέους συγγραφείς που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

14. Δώσε μια λογοτεχνική συμβουλή στους συγγραφείς μας του Moonlight Tales.

Να συνεχίσουν να ονειρευονται!

15. Πέρα από τις ιστορίες και τις συνεντεύξεις, στο blog δημοσιεύονται άρθρα με tips και συμβουλές για συγγραφείς, όπου καλύπτονται ποικίλα θέματα. Σε μια τέτοια στήλη εσύ ποιο θέμα θεωρείς σημαντικό να αναλυθεί;

Οι εκδοτικοί οίκοι κρατάνε τις πόρτες τους κλειστές στους νέους συγγραφείς... Νομίζω πως αυτό είναι πολύ σοβαρό θέμα και ίσως χρειάζεται περισσότερη ανάλυση.

16. Πώς λαμβάνεις την κριτική που γίνεται στα έργα σου;

Τη δέχομαι...ο καθένας που διαβάζει κάτι έχει δικαώμα να το κρίνει. Αν είναι θετική με κάνει χαρούμενη, αν είναι αρνητική με βάζει σε σκέψεις... μήπως πρέπει να αλλάξω κάτι στον τρόπο γραφής μου;

17. Τι πρέπει να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;

Όπως έχω πει και παραπάνω δεν κάνω προβλέψεις για το μέλλον απλά προσπαθώ για το καλύτερο... σίγουρα όμως θα συνεχίσω να γράφω!

18. Πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σου; Πού θα βρούμε το βιβλίο σου;

Στο e mail μου:orfanou12@gmail.com και στην σελίδα μου:Αννα Ορφανού συγγραφέας. Το βιβλίο υπάρχει στη Δυάς Εκδοτική και σε όλα τα βιβλιοπωλεία που συνεργάζονται οι εκδόσεις.

Ευχαριστούμε πολύ τη συγγραφέα για τη συνέντευξη που μας παραχωρησε και τις ευχόμαστε να έχει πάντα πολύ έμπνευση.

Αν το βιβλίο της σας κίνησε το ενδιαφέρον, πάρτε μέρος στην κλήρωση του Moonlight Tales για 1 αντίτυπο του "Όταν ο βίος δεν είναι ανθόσπαρτος", πατώντας εδώ.



Αντίθετοι Δρόμοι (Μυθιστόρημα)
Άννα Ορφανού

εκδόσεις Βερέττας (2012)

"Το μωρό της θα το μεγάλωνε με αγάπη, στοργή και τρυφερότητα. Θα του ήταν απόλυτα αφοσιωμένη και θα γινόταν ο φύλακας άγγελός του. Θα φρόντιζε να μην του λείψει τίποτα και ιδιαίτερα η ζεστασιά της μάνας. Η καλύτερη μάνα θα γινόταν. Ε, όσο για τον πατέρα που δε θα έχει, τι να κάνουμε, μήπως ήταν το πρώτο παιδί που μεγαλώνει χωρίς πατέρα; Ούτε το πρώτο ούτε και το τελευταίο. Μικρό το κακό".

Δυο γυναίκες που έχουν την ίδια λαχτάρα να γίνουν μάνες. Ένα παιδί που εξαφανίζεται και μεγαλώνει μακριά από τους γονείς του.

Άνθρωποι έρμαια της μοίρας, ανίκανοι ν’ αντιδράσουν στα χτυπήματά της, κι άλλοι που με τις αποφάσεις τους ρημάζουν τις ζωές των άλλων.

Ζωές που κλονίζονται, συγκρούονται και αλλάζουν πορεία. 
Δρόμοι αντίθετοι αλλά και συγχρόνως παράλληλοι...

Μαρία (Μυθιστόρημα)
Άννα Ορφανού

εκδόσεις Βερέττας (2012)


Η ιστορία ενός κοριτσιού, που τράβηξε τα πάνδεινα στην τρυφερή παιδική ηλικία, μόνον και μόνο επειδή γεννήθηκε κορίτσι. Η Μαρία ήταν μια κοπέλα που αδικήθηκε από την πρώτη ημέρα που ήρθε στον κόσμο. Έπειτα, κάποια στιγμή η αδικία και η απελπισία την ώθησαν στη φυγή. Και τότε μια σειρά από γεγονότα της επέτρεψαν να ξαναφτιάξει τη ζωή της απ' την αρχή. Ωστόσο η πατρική αδικία συνέχισε να βαραίνει τη μοίρα της. Κι έπρεπε να έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να αποκαλυφθεί πως η αδικία αυτή πληρώθηκε με αίμα!...


Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα γραμμένο με τον ξεκάθαρο και γοητευτικό λόγο της νέας Καρπάθιας μυθιστοριογράφου Άννας Ορφανού.