Κρυστάλλινες Αλυσίδες (Κεφάλαιο 10) - «Μετάνιωσες;»



31 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010: Εκείνη τη μέρα η ώρα περνούσε δύσκολα. Παρόλο που το Φροντιστήριο ήταν κλειστό λόγω εορτών, η Κρυσταλλία έπρεπε να ετοιμάσει το πρόγραμμα της νέας χρονιάς. Πολλοί καθηγητές παραπονιόντουσαν για τις ώρες του προγράμματος. Είχαν μαζευτεί για να φτιάξουν το οριστικό πρόγραμμα. Τελείωσαν αργά και η Κρυσταλλία έκανε μια βόλτα στα μαγαζιά για να ξεχαστεί. Αποφάσισε να πάει για λίγο στη μητέρα του Μάριου, Ελεάννα, για να ευχηθεί για τις γιορτές. Έξω από το σπίτι είδε κάτι που δεν το περίμενε. Ο Μάριος περπατούσε αγκαλιά με μια κοπέλα και τη φιλούσε. Όταν κοίταξε καλύτερα αναγνώρισε την κοπέλα καθώς ήταν παλιά συμμαθήτρια, η Μυρτώ. Την Μυρτώ δεν τη συμπαθούσε ιδιαίτερα και είχαν να μιλήσουν από τότε που τελείωσαν το σχολείο.

Η Μυρτώ καταγόταν από πλούσια οικογένεια καθώς ο πατέρας της, Στάθης, είχε μετοχές σε εργοστάσιο και η μητέρα της, Γλυκερία  ήταν πολύ καλή δικηγόρος. Είχε μια πολυέξοδη ζωή και της άρεσε να το επιδεικνύει.
Αυτό νευρίαζε την Κρυσταλλία και έπαψε να την κάνει παρέα. Ο Μάριος έκανε παρέα με τη Μυρτώ, καθώς δεν τον ενοχλούσε τίποτα απο αυτά που έκανε. Παρόλαυτα η Κρυσταλλία δεν περίμενε να τους δει μαζί.
Αυτό την πόνεσε. Πως μπορεί να μη θυμόταν οτι φιλήθηκαν, πως δεν της είχε δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το πως ένιωθε. Ήθελε να μπει μπροστά τους, αλλά έτρεξε μακριά. Πήγε στο σπίτι, κλείστηκε στο δωμάτιο και έκλαιγε. Έκρυψε τις προετοιμασίες για το ρομαντικό δείπνο που του ετοίμαζε και δεν του είπε τίποτα.

1 ΓΕΝΑΡΗ 2010: Η Κρυσταλλία πέρασε μόνη της την Παραμονή καθώς έφαγε και κοιμήθηκε απο νωρίς. Κάποια στιγμή αργά το βράδυ γύρισε και ο Μάριος και έπεσε κατευθείαν για ύπνο. Την επόμενη μέρα έφαγαν μαζί και η Κρυσταλλία προσπαθούσε να τον αποφύγει. Ήθελε να τον ξεχάσει αλλά έμεναν μαζί. Έπρεπε άμεσα να φύγει απο το σπίτι του. Ο Μάριος φαινόταν να έχει καταλάβει οτι κάτι συμβαίνει και προσπαθούσε να της μιλήσει για τη Μυρτώ αλλά η Κρυσταλλία έφυγε βιαστικά. Έκατσε στον υπολογιστή και βυθίστηκε στις σκέψεις της. Αγνοούσε τον Μάριο και εκείνος στεναχωρημένος αποφάσισε να την αφήσει για λίγο μόνη της. Όμως ήθελε να της μιλήσει και θα το έκανε σύντομα. Εκείνη δεν είχε σκοπό να αναλύσει τα γεγονότα. Θα έφευγε χωρίς προειδοποίηση και χωρίς επιστροφή. Ένιωθε προδομένη. Όμως η απόφαση της ήταν λογική. Τα συναισθήματα της την έπνιγαν και έπρεπε να ξεφύγει. Πίστευε πως ήταν ανεπιθύμητη απο όλους, ακόμη και απο τον φίλο της, και αυτό την πλήγωνε πολύ.

6 ΓΕΝΑΡΗ 2010: Ο Μάριος ήταν αποφασισμένος. Έπρεπε να καταλάβει τι συμβαίνει και η Κρυσταλλία τον αγνοούσε. Έτσι περιμένει την Κρυσταλλία να έρθει απο το φούρνο και μόλις μπήκε της μίλησε.

«Θέλω να σου μιλήσω» είπε μπαίνοντας μπροστά της
«Τι θες να πούμε;» ρώτησε, γνωρίζοντας μέσα της πως ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.
«Γιατί με αποφεύγεις;» αποκρίθηκε.
«Ξέρεις σε είδα με την Μυρτώ οπότε..»
«Οπότε τι;» τη διέκοψε
«Δεν χρειαζόταν να σου πω κάτι. Με αυτό που είδα μου απάντησες χωρίς να πεις τίποτα» μουρμούρισε νευριασμένη .
«Να σου απαντήσω για τι πράγμα;» ρώτησε ο Μάριος και για μια στιγμή ευχόταν να μην το είχε κάνει.
«Για εκείνο το βράδυ… Μην μου πεις οτι δεν θυμάσαι γιατί δεν είχαμε πιεί ούτε νερό».
«Δεν θα πω αυτό. Αυτό που θέλω να πω είναι…»
«Τι οτι προτίμησες αυτήν την ξιπασμένη απο εμένα» είπε δακρύζοντας η Κρυσταλλία.
«Κρυσταλλία σε παρακαλώ μίλα καλύτερα» αποκρίθηκε.
«Σου θίξαμε το αίσθημα τώρα βέβαια» σχολίασε σαρκαστικά.
«Εσύ δεν... εγώ δηλαδή... αυτο που έγινε …»
«Μετάνιωσες;» ρώτησε, προσπαθώντας να δείχνει ήρεμη.
«Λυπάμαι δεν μπορώ να σου προσφέρω αυτό που ζητάς» απάντησε καταθέτοντας τα όπλα.

15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010: Η Φαίδρα μιλώντας με τη μητέρα της Αναστασία, της έλεγε για τα προβλήματα με τον Αλέξη. Η Αναστασία προσπάθησε να φέρει την κουβέντα στην Κρυσταλλία αλλά η Φαίδρα πειράχτηκε. «Δεν είναι το ίδιο η Κρυσταλλία με τον Αλέξη» είπε εκνευρισμένη.
«Δεν είναι πιστεύεις; Δεν της συμπεριφερόσουν και με τον καλύτερο τρόπο» αποκρίθηκε.
«Ζήλευα γιατί πάντα είχε την προσοχή σας» παραδέχτηκε ηττημένη. «Είχες όλα όσα ήθελες ακόμη και όταν είχε γεννηθεί η Κρυσταλλία» συμπλήρωσε με νόημα.


Δέσποινα Τ.