Κρυστάλλινες Αλυσίδες (Κεφάλαιο 12) - Βαπτίσεις και γάμοι



6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008: Ο Αλέξης και η Φαίδρα παντρεύονται σε μια εκκλησία στον Πειραιά. Η Κατερίνα, η κολλητή της Φαίδρας, είχε αναλάβει τις λεπτομέρειες του γάμου. Το γλέντι θα το έκαναν στην ταβέρνα της οικογένειας του Αλέξη.
Η Φαίδρα φόρεσε ένα καλοκαιρινό νυφικό ,ενώ η Κρυσταλλία αρκέστηκε σε ένα παλιό ροζ φόρεμα. Ποτέ δεν απαιτούσε φανταχτερά και ακριβά ρούχα, σε αντίθεση με τη Φαίδρα. Πάντοτε όμως η Φαίδρα την προσέβαλε για την εμφάνιση της. 

15 ΓΕΝΑΡΗ 2011: Η Φαίδρα και ο Αλέξης βαπτίζουν τον γιο τους σε μια εκκλησία στο Παλαιό Φάληρο. Η Κατερίνα που τους είχε παντρέψει το 2008, θα βάπτιζε τον μικρό. Οι δύο οικογένειες μαζεύτηκαν απο νωρίς στο σπίτι για να βοηθήσουν με τις λεπτομέρειες του μυστηρίου. Το σπίτι τους ήταν στολισμένο με γαλάζια μπαλόνια και σημαιάκια με το όνομα του μικρού. Τα τραπεζομάντηλα και τα πιάτα είναι όλα σε γαλάζιο χρώμα με τον μικρό πρίγκιπα πάνω τους όπως και η εκκλησία είναι στολισμένη με το μοτίβο και γαλάζιο τούλι. Τον μικρό τον ονόμασαν Γιώργο –Δαμιανό και συνέχισαν με μια γιορτή σε έναν παιδότοπο της περιοχής. Η Φαίδρα φαινόταν πανέμορφη στο μπλε φόρεμα της και τα μαλλιά της τα είχε χτενισμένα κάτω. Ενώ η Κατερίνα φόρεσε μια ροδακινί τουαλέτα και έφτιαξε τα μισά μαλλιά της επάνω. Η Κρυσταλλία είχε μιλήσει με την Αναστασία και η μητέρα της την έπεισε να πάει στη βάπτιση.

Η Κρυσταλλία πήγε στη βάπτιση φορώντας ένα μωβ φόρεμα. Η Φαίδρα πετούσε συνεχώς υπονοούμενα για την εμφάνιση της και έτσι αποχώρησε νωρίς απο τον παιδότοπο. Υποσχέθηκε πως δεν θα την ξαναέβλεπε, για να μην την πληγώσει ποτέ ξανά. Δεν πίστευε πως έχει σημασία η εξωτερική εμφάνιση του καθένα αλλά το μυστήριο του γάμου ή της βάπτισης. Εξάλλου φρόντιζε την εμφάνιση της ακόμη και με παλιότερα ρούχα. Μπορούσε να είναι εξίσου όμορφη χωρίς να χρειάζεται να αγοράζει πανάκριβα, καινούρια ρούχα.

23 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ 2011: Η Χρησηίς γέννησε δυο δίδυμα κοριτσάκια και όλη η οικογένεια της, καθώς και του Λουκά, είναι στο μαιευτήριο. Ο Αλέξης και η Φαίδρα ασημώνουν τις μικρές και συμφωνούν να τις βαπτίσουν. Η οικογένεια της Χρησηίδος επιμένει να βγάλουν αρχαιοελληνικά ονόματα στα κορίτσια , ενώ η οικογένεια του Λουκά να πάρουν τα ονόματα των γιαγιάδων. Η Χρησηίδα με τον Λουκά θέλουν να λήξουν τον τσακωμό, λόγο της αρκετή ένταση, και τελικά αποφασίζουν να βγάλουν ονόματα εκτός των δυο οικογενειών για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Η Φαίδρα και ο Αλέξης κατενθουσιασμένοι απο τώρα συζητούν με τη Χρησηίδα και τον Λουκά τις λεπτομέρειες της βάφτισης.

4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012: Η βάπτιση κανονίστηκε για σήμερα σε μια εκκλησία στον Κορυδαλλό. Στο σπίτι του Λουκά και της Χρησηίδος έχουν στολίσει με ροζ μπαλόνια και λευκό τούλι. Τα κάγκελα στη σκάλα και όλη η εκκλησία έχουν στολίσει με τα ίδια χρώματα και υλικά. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιούνταν  και ο θρησκευτικός γάμος, καθώς είχαν κάνει μόνο πολιτικό γάμο τον Μάρτιο. Η Χρησηίδα, η Νεφέλη και η Φαίδρα είχαν ετοιμάσει τα φαγητά και τα γλυκά που θα έτρωγαν εκείνη τη μέρα. 

Τα κορίτσια πήραν τα ονόματα Υβόνη και Ιωσηφίνα. Ήθελαν να έχουν σπάνια ονόματα, όπως η Χρησηίς, και διάλεξαν ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά ονόματα. Η Αναστασία είχε καλέσει και την Κρυσταλλία στη βάπτιση με την ελπίδα πως θα έφτιαχνε τις σχέσεις της με την Φαίδρα. Η Κρυσταλλία όμως δεν ήθελε να βρεθεί ούτε λεπτό κοντά της, ήξερε πως η Φαίδρα θα έβρισκε τρόπο να την κάνει να αισθανθεί άσχημα. Έτσι έστειλε το δώρο της στο πατρικό της για να το δώσουν οι γονείς της.



Δέσποινα Τ.