Welcome

Στο blog μας θα βρείτε δεκάδες Έλληνες συγγραφείς και πρωτότυπες εμπνευσμένες ιστορίες κάθε είδους, για κάθε ηλικία και για όλα τα γούστα, όπως επίσης εβδομαδιαίες κληρώσεις βιβλίων, συνεντεύξεις γνωστών συγγραφέων, συμβουλευτικά συγγραφικά άρθρα και πολλά άλλα.

Το όνομά μας είναι πλέον γνωστό στους εκδοτικούς κύκλους και είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι μέσα από του Moonlight Tales έχουν αναδειχτεί ιστορίες που τώρα, υπό εκδοτική στέγη πια, κοσμούν τα ράφια βιβλιοπωλείων.

Εάν λοιπόν λατρεύετε τη λογοτεχνία, περιηγηθείτε στο blog μας και ανακαλύψτε όσα έχουμε να σας προσφέρουμε.

Καλώς ήρθατε στον Moonlightόκοσμο!

11 Νοε 2016

4 Απόρρητο Κεφάλαιο: Πείραμα 9 (Κεφάλαιο 2) - "Μυστικό όπλο"

Στην απόρρητη βάση ξεκίνησαν να εκπαιδεύονται οι κλώνοι των στρατιωτών. Οι ανώτεροί τους ήταν κι εκείνοι κλώνοι. Ο σημαντικότερος ήταν ο κλώνος του συνταγματάρχη Pirs Weinger. Ήταν ο ανώτερος βαθμός στο στρατόπεδο που είχαν κάνει κλώνο. Εκείνος σε συνεργασία με τον κλώνο του αντισυνταγματάρχη Adam Borzeig φρόντιζαν να κρατάνε τους υπόλοιπους σε εγρήγορση.
Οι επιστήμονες φρόντιζαν να διαρρέουν ψεύτικες πληροφορίες ότι ένας μεγάλος πόλεμος ερχόταν κι έτσι έπρεπε να είναι έτοιμοι. Έφερναν συνεχώς καινούριο εξοπλισμό, όπως όπλα, σφαίρες, ρούχα, βόμβες κι άλλα πυρομαχικά για να γεμίσουν τις αποθήκες των δυο στρατιωτικών βάσεων. Οι στρατιώτες καθημερινά μάθαιναν πώς να χρησιμοποιούν τα καινούρια πυρομαχικά, που ήταν εξελιγμένα τεχνολογικά, ώστε να πετυχαίνουν καλύτερα τον στόχο τους. Στο γραφείο υπήρχε κρυμμένο κι ένα μυστικό όπλο, που κανένας εκτός από τους επιστήμονες και τους γιατρούς δε γνώριζε πως υπήρχε. Αυτό το κρατούσαν για έκτακτη ανάγκη, όπως ένας πόλεμος. Αυτό το όπλο μπορούσε να κερδίσει και τους ισχυρότερους.  Με αυτό το όπλο ήταν σίγουροι πως θα κέρδιζαν κάθε αντίπαλο ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν.
Ο κάθε κλώνος ήταν ξεχωριστός, καθώς τον είχαν φτιάξει με διαφορετικές μείξεις στοιχείων. Τους είχαν δώσει ονόματα-κωδικούς για να ξεχωρίζουν τι προσμίξεις στοιχείων είχαν γίνει στον κάθε κλώνο. Έχοντας τελειώσει με τους κλώνους των ανώτερων, τώρα έκαναν τους κλώνους των υπόλοιπων στρατιωτών. Ανάμεσά τους ήταν και μια κοπέλα στρατιώτης, η Christie Desler.
Η Christie ήταν πολύ σκληρή, μια πραγματική μαχήτρια. Έκανε περισσότερη παρέα με άλλους τρεις στρατιώτες: τον James Stockwell, τον Henry Benson και τον Paul Milewski. Τους είχε καλέσει η κυβέρνηση να πάνε στη βάση του Όρεγκον, όπως και τους υπόλοιπους, από διάφορες πολιτείες της Αμερικής. Αυτό γινόταν, γιατί έψαχναν από κάθε πολιτεία τους καλύτερους και τους έφερναν στη βάση του Όρεγκον, ώστε να φτιάξουν τους κλώνους. Η Christie, ο James, ο Henry κι ο Paul ήταν από το ίδιο στρατόπεδο του Γουινσκόνσιν. Γνωρίζονταν πολύ καλά και είχαν γίνει μια ομάδα. Οι κλώνοι τους έκαναν κι αυτοί παρέα, μιας κι είχαν την μνήμη των στρατιωτών από όπου δημιουργήθηκαν.
Μετά από τις εξετάσεις που τους έκαναν υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Τόσους μήνες στον στρατό του Γουινσκόνσιν και δεν έκαναν τόσες εξετάσεις. Τώρα σε τι θα χρησίμευαν; Μάλιστα πρώτος άρχισε να αναρωτιέται ο Paul, καθώς ο πατέρας του, ο Samuel, ήταν λοχίας του στρατού στο Τέξας. Ο Paul τηλεφώνησε στον πατέρα του και του είπε για τις εξετάσεις που τους έκαναν. Ακόμη κι εκείνος απόρησε. Ποτέ τόσα χρόνια δεν είχε χρειαστεί να περάσει από τόσους γιατρούς, ακόμη κι ως λοχίας.
«Να προσέχεις, γιε μου και να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα. Κάτι ετοιμάζουν εκεί» του είπε ο Samuel κι έκλεισε το τηλέφωνο.
Αυτό έβαλε σε σκέψεις τόσο τον Paul, όσο και τους φίλους του.
«Κάτι ετοιμάζουν; Έτσι σου είπε;»  αναρωτήθηκε ο Henry.
 «Ναι, έτσι μου είπε. Πρέπει να ανακαλύψουμε τι είναι χωρίς να πούμε τίποτα σε κανέναν, μα κανέναν άλλον. Δεν ξέρουμε ποιος είναι στο κόλπο» είπε ο Paul.

 «Συμφωνώ. Να το ψάξουμε όσο πιο σύντομα γίνεται» είπε ο James αποφασιστικά.

Δέσποινα Τ. & Μάριος Κ.

4 σχόλια:

 1. Κλασσική θεωρία συνωμοσίας μου μυρίζει! Βέβαια οφείλω να σου πω πως το αδικείς (εκτός κι αν έχεις άλλο σκοπό που δεν φαίνεται τώρα) καθώς δίνεις όλες τις "ζουμερές" πληροφορίες "φόρα παρτίδα" από την αρχή. Πιστεύω πως αν το "έχτιζες" και αυτά που έχεις πει αποκαλύπτονταν σιγά σιγά θα έβγαινε πολύ δυνατό αποτέλεσμα με μπόλικο σασπένς. Πάντως αυτό με τους κλώνους μου θύμισε λίγο τη σειρά Orphan Black. Και να σου θυμίσω ότι κάποια στιγμή πρέπει να δώσεις πολύ "πειστική" εξήγηση για το πως μεταφέρεται και η μνήμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Mickel ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις γιατί θα με βοηθήσουν να κάνω διορθώσεις! Θα ήθελα να μου πεις ποιες θεωρείς ζουμερές λεπτομέρειες που θα μπορούσα να τις τρενάρω γιατί δεν μπορώ να μην αναφέρω για τους κλώνους για παράδειγμα, διότι παίζουν σχεδόν αμέσως πρωταγωνιστικό ρόλο. Επείσης ευχαριστώ που μου υπέδειξες το λάθος να μην αναφέρω πως μεταφέρεται η μνήμη!!! ΔΕΣΠΟΙΝΑ Τ.

   Διαγραφή
  2. Χαίρομαι αν σε βοηθήσουν έστω και λίγο οι παρατηρήσεις μου. Βασικά δεν ξέρω τι έχεις στη συνέχεια αλλά θεωρώ πολύ δυνατό σημείο πως υπάρχουν δυο μονάδες "παράλληλα" μία κανονική και μία με κλώνους. Αυτό ακόμα και αν πεις για τους κλώνους μπορείς να το "κρύψεις" στην αρχή και να αποκαλυφθεί σιγά σιγά αντί να το λες αμέσως. Θα είναι μεγάλη η εντύπωση μόλις συνειδητοποιήσει ο αναγνώστης ότι οι δυο μονάδες για τις οποίες διαβάζει είναι όχι απλά κλώνος αλλά κλώνος της άλλης.

   Διαγραφή
  3. Και παλι σε ευχαριστω για τις παρατηρήσεις σου! ΔΕΣΠΟΙΝΑ Τ.

   Διαγραφή