Κρυστάλλινες Αλυσίδες (Κεφάλαιο 21) - "Η τελευταία δοκιμασία"

 16 ΓΕΝΑΡΗ 2013: Η Κρυσταλλία έχει κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και ο γιατρός αποφασίζει να προχωρήσει σε μια μικροεπέμβαση, που για καλή τύχη της Κρυσταλλίας, καλύπτονται τα έξοδα της απο τη σχολή.
Ετοιμαζόταν για την επέμβαση και ευχόταν να πετύχει. Λίγο πριν κοιμηθεί απο τη νάρκωση κοίταξε μια εικόνα στον τοίχο. Ήταν της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας. Προσευχήθηκε για να πάνε όλα καλά.

ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ: Ξύπνησε σε ένα δωμάτιο του νοσοκομείου. Ένιωθε ταλαιπωρημένη. Ο γιατρός ήρθε και της είπε πως όλα πήγαν καλά και πως σε λίγη ώρα θα μπορούσε να πάει οπουδήποτε θελήσει. Είχε καταφέρει να «σπάσει» τις «αλυσίδες» που την κρατούσαν πριν ακόμη γεννηθεί.
2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013: Μετά απο μήνες που έχει μείνει στο Λονδίνο τελείωσε τις εξάμηνες σπουδές της. Πηγαίνοντας στο αεροδρόμιο κοιτούσε τον Στράτο να μιλάει με κάποιους συμφοιτητές. Δεν είχαν προχωρήσει τα πράγματα μεταξύ τους.
Αυτό συνέβη γιατί τις μέρες που πέρασαν, μετά την επέμβαση που έκανε η Κρυσταλλία, δεν ακολουθούσε την παρέα των συμφοιτητών στις εξόδους τους. Ο Στράτος δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της. Δεν είχαν βρεθεί καθόλου και τώρα την αγνοούσε. Σκέφτηκε «Καλύτερα. Αφού δεν έγινε κάτι δεν θα χρειαστεί να διαλέξω ανάμεσα σε εσένα και τον Μάριο». Συνειδητοποίησε τι είπε και μειδίασε «Αν και ο Μάριος έχει ήδη διαλέξει τη Μυρτώ».
ΩΡΑ 10:20
Η Κρυσταλλία έφτασε στην Ελλάδα. Με ένα πούλμαν πήγαν όλοι μαζί στη σχολή για να παραδώσουν τους βαθμούς τους απο τα μαθήματα που έγραψαν, κατα τη διάρκεια της εξεταστικής, στο Λονδίνο. Οι γονείς της γνώριζαν πότε ακριβώς γυρνάει και πότε θα πάνε στη σχολή και έτσι η Αναστασία ειδοποίησε τον Μάριο.
Ο Μάριος απο το πρωί ετοιμάστηκε και πήγε με το αμάξι του απέξω απο τη σχολή. Η Κρυσταλλία όταν τον είδε πάγωσε. Γιατί βρισκόταν εκεί; Πως ήξερε οτι εκείνη θα ήταν εκεί; Τις σκέψεις της διέκοψε ο Μάριος που την πλησίασε και την καλωσόρισε.
«Τι κάνεις εδώ;» τον ρώτησε.
«Ήρθα για να σε δω. Μου έλειψες...» την απάντησε 
«Έχουμε καιρό να τα πούμε όντως. Θα έχουμε τον χρόνο απο δω και πέρα είμαι σίγουρη και τώρα με συγχωρείς αλλά...» 
«Μην φύγεις. Κατάλαβα οτι έκανα ένα μεγάλο λάθος. Θέλω να είμαστε μαζί. Φοβήθηκα οτι θα σε έχανα με το ατύχημα και τώρα δεν θα σε αφήσω» αποκρίθηκε με ένταση στα μάτια.
«Και η Μυρτώ;» ρώτησε ξαφνιασμένη.
«Δεν είμαστε μαζί απο τα Χριστούγεννα. Εγώ...» σπεύδει να της εξηγήσει.
«Γιατί;» είπε διακόπτοντας τον.
«Γιατί θέλω να είμαι μαζί σου. Μαζί σου ακούς; Και δεν εννοώ σαν φίλος. Σημαίνεις πολλά για εμένα και έκανα λάθος που δεν το παραδέχτηκα»
«Μαζί;» είπε και χαμογέλασε «Θα το ήθελα πολύ. Σ` αγαπάω και μου έλειψες πάρα πολύ».
Αγκαλιάστηκαν και πήγαν βόλτα μαζί. Αργότερα η Κρυσταλλία είδε τα σπασμένα γυαλιά απο το ατύχημα της. Κατάλαβε πως αυτό το ατύχημα της άλλαξε τη ζωή. Ένιωσε οτι έσπασε και η τελευταία «αλυσίδα» που την κρατούσε πίσω. Ξεκινούσε μια νεα ζωή και τα γυαλιά απο τις αλυσίδες της τα άφηνε πίσω της για πάντα...


                                                   ΤΕΛΟΣ
Ευχαριστώ τον Μάριο Κ. για τις υπέροχες ιδέες και την πολύτιμη βοήθεια του.



Δέσποινα Τ.