Απόρρητο Κεφάλαιο: Πείραμα 9 (Κεφάλαιο 7) - "Ψάχνοντας την Αλήθεια"

Ο κλώνος Paul θυμήθηκε ότι παρόμοια πράγματα είχαν γίνει, όταν εκείνος μπήκε στο στρατόπεδο, πριν λίγες μέρες. Μήπως κάτι συνέβαινε και με εκείνον; Μιλώντας με τον κλώνο Christie κατάλαβε πως είχαν κοινές μνήμες μέχρι ένα σημείο, ενώ από εκείνη τη στιγμή και μετά ο κλώνος Christie ήξερε πως ο κλώνος Paul έφυγε για το Γουινσκόνσιν. Αναρωτιόταν τι της είχαν κάνει και έλεγε όλα αυτά τα περίεργα πράγματα. Μήπως είχαν κάνει το ίδιο και σε αυτόν; Πήγε αποφασισμένος στον Henry.
Είχε τη μνήμη από τον Paul πως ήταν πολύ καλοί φίλοι πριν ακόμη μπουν στο στρατό. Γνωρίζονταν από το σχολείο και έκαναν τα πάντα για να μπουν στο ίδιο στρατόπεδο. Τον James και την Christie τους είχαν γνωρίσει στο στρατόπεδο. Πλησίασε και τον ρώτησε:
«Μήπως συμβαίνει κάτι και σε εμένα; Πες μου την αλήθεια».
«Paul, δεν ξέρουμε πολλά πράγματα. Πάντως σίγουρα δεν είσαι σαν εμάς. Είσαι πιο δυνατός και δε θυμάσαι καν ότι ψάξαμε στον πρώτο όροφο για να βρούμε αν κρύβουν κάτι μετά από παρότρυνση του πατέρα σου. Είδα και ένα τατουάζ στην πλάτη σου. Μια μαύρη ντάλια».
Ο κλώνος Paul κατάλαβε γιατί του συμπεριφέρονταν έτσι, όταν γύρισε από την έξοδο του. Δεν ήξερε όμως πόσο διαφορετικός ήταν.
«Το ίδιο τατουάζ έχει και η Christie» είπε ο Henry. Κατάλαβε πως ο κλώνος Christie ήταν πια ίδιος με εκείνον. «Τώρα είναι η σειρά μας μάλλον» είπε ο Henry και γέλασε αμήχανα. Αργότερα ο κλώνος Paul πλησίασε τον James και του είπε:
«Ξέρω για εμένα, James».

Ο James κατέβασε τα μάτια και είπε:

«Λυπάμαι που δε σου είπαμε τίποτα νωρίτερα».

«Θα μάθουμε τι συμβαίνει. Θα ψάξουμε και στον δεύτερο όροφο πριν μας κάνουν και εμάς οτιδήποτε» είπε ο Henry.

Ο κλώνος Paul συμφώνησε και πήγαν να μιλήσουν με τον κλώνο Christie. Της είπαν τα πάντα και εκείνη κοιτούσε με απορία. Ήθελε πολύ να τους πιστέψει, αλλά φανταζόταν ότι της έκαναν κάποια κακόγουστη φάρσα. Ο κλώνος Paul της είπε:

«Δεν έχουμε χρόνο για πλάκα» και γύρισε την πλάτη του προς το μέρος της. Ο Henry του σήκωσε την μπλούζα και της έδειξε το τατουάζ. Εκείνη ένιωσε μια έντονη ζαλάδα, αλλά αμέσως συνήλθε.

«Πάμε να ψάξουμε» είπε με θάρρος. Ήθελε να μάθει τι της είχαν κάνει.


Την ώρα που όλοι έτρωγαν εκείνοι ξεκίνησαν να ψάχνουν στον δεύτερο όροφο. Όμως καραδoκούσε ο συνταγματάρχης και έτσι γύρισαν πίσω. Ο Δόκτωρ Walls ετοίμαζε σχέδιο για να βγάλει από τη μέση και τους άλλους δυο. Τώρα ήθελε να καταφέρει να αναμείξει τους κλώνους με τους στρατιώτες, ώστε αν κάποιος από τους στρατιώτες πάθαινε κάτι, να μπορεί ο κλώνος να πάρει τη θέση του χωρίς κανείς να το καταλάβει.





Δέσποινα Τ.
Μάριος Κ.