Απόρρητο Κεφάλαιο: Πείραμα 9 (Κεφάλαιο 12) - "Στημένη παγίδα"

Ο Walls ήθελε να έχει συγκεκριμένο αριθμό στρατού. Δεν έκανε «εκπτώσεις». Γι’ αυτό ήθελε άμεσα να φτιάξει κι άλλους κλώνους, ώστε να αποκατασταθεί ο αριθμός των στρατιωτών. Οι κλώνοι Nick, Francis, Richard και David ήταν οι καταλληλότεροι για να μπουν στη στρατιωτική βάση, μιας και οι στρατιώτες από τους οποίους πήραν το DNA, ήταν στην βάση τους και όχι στο Όρεγκον. Το σχέδιό του επέτρεπε στον Walls να βάλει μέσα τους στρατιώτες, χωρίς κανείς να αντιληφθεί ότι ήταν κλώνοι. Στο μεταξύ θα έφτιαχνε τους νέους κλώνους και θα τους έβαζε στην απόρρητη βάση.
Τη βάση αυτή την είχε σαν αποθήκη. Είχε τους κλώνους ως αντικαταστάτες των στρατιωτών και σε περίπτωση ανάγκης θα ένωνε τα δυο στρατόπεδα, ώστε να πολεμήσουν με όποιον αντίπαλο βρισκόταν απέναντι του.
Είχε σκοπό να χτυπήσει την Ευρώπη με τα ίδια της τα όπλα, τους επιστήμονες και τους γιατρούς της. Αυτό δεν το γνώριζαν οι συνεργάτες του. Νόμιζαν πως απλά συμμετείχαν σε κάποιο πείραμα, που κάποια στιγμή θα τελείωνε. Ο Walls είχε δικτυωθεί παντού και θα κέρδιζε εκατομμύρια δολάρια από έναν επικείμενο πόλεμο. Πετρέλαιο, ρούχα ακόμη και φαγητό εμπορευόταν μέσω εταιριών που είχε μπει ως μέτοχος. Οι εταιρίες ήταν αμερικάνικες και είχαν francise καταστήματα στην Ευρώπη. Καταστρέφοντας τους αντιπάλους του, με τον πόλεμο θα είχε τεράστιο κέρδος από τις πωλήσεις σε οποιοδήποτε προϊόν, μιας κι ο κόσμος θα αναγκαζόταν να στραφεί σε αυτές τις εταιρίες προκειμένου να επιβιώσει.
Η Christie ετοιμάστηκε για να μπει ξανά στο στρατόπεδο ως Veronica. Ο James και ο Henry περίμεναν την επόμενη φάση τού σχεδίου τους. Μπαίνοντας, ο Walls έτρεξε προς το μέρος της.
«Πρέπει να βγάλεις άμεσα από τη μέση τέσσερις τύπους. Θα σου δώσω δέκα εκατομμύρια σε επιταγή, αν τα καταφέρεις. Πρέπει όμως να κινηθείς άμεσα».
Εκείνη έγνεψε καταφατικά.
«Θα βρεις τις οδηγίες εδώ. Τώρα πήγαινε».
Η Christie φεύγοντας συνάντησε τον επιστήμων Brian. Πλησίασε προς το μέρος της απειλητικά και της είπε:
«Αν τους σκοτώσεις, θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνεις. Αν όμως δεν κάνεις τίποτα, θα έχεις τα διπλά».
Τον κοίταξε με απορία. αλλά έγνεψε καταφατικά. Του έδωσε το τηλέφωνο της κι έφυγε. Όταν είπε στον Henry για τη συνάντηση της με τον Brian, εκείνος αναρωτήθηκε.
«Γιατί να θέλει να τους σώσει;» είπε.
«Δεν ξέρω» απάντησε η Christie. «Φαίνεται πως έχουμε έναν ακόμη σύμμαχο, που θα μας φανεί χρήσιμος».
Το τηλέφωνο της Christie χτύπησε. Η Christie απάντησε και άκουσε μια αντρική φωνή να λέει:
«Είμαι ο Brian, από πριν. Έχω μια νέα πρόταση. Θα αφήσεις τους στόχους του Walls ήσυχους και θα σκοτώσεις αυτόν για τα τριπλά χρήματα. Είσαι μέσα;» είπε και η Christie απάντησε.
«Είμαι μέσα».



Δέσποινα Τ.
Μάριος Κ.