Συνέντευξη με την Κατερίνα Θεοδώρου



Δυο γυναίκες, ένας άνδρας...Μια ανίερη τριάδα σε ένα μοιραίο παιχνίδι εκδίκησης. Θαμμένα μυστικά του παρελθόντος αναδύονται στην επιφάνεια και επιζητούν την τιμωρία των ενόχων.
Εκείνη, εγκλωβισμένη σε μια σχέση τοξική και ολέθρια αποφασίζει να δώσει το τέλος και να διεκδικήσει όσα στερήθηκε για χρόνια στο πλευρό του δυνάστη της.
Εκείνος, οργισμένος και επίμονος, τολμά να την διεκδικήσει με οποιοδήποτε κόστος. Προκειμένου να ικανοποιήσει το πάθος του, φτάνει στα άκρα.
Ένα νέο κορίτσι, κάτω από την πίεση των εξελίξεων αναγκάζεται να εγκαταλείψει τις σπουδές και τα όνειρά της και να επιστρέψει στο πατρικό της στο Ναύπλιο.
Τα χρόνια κυλούν, κι ο καθένας μόνος του, χαράζει την δική του ρότα στην πορεία της ζωής. Και ενώ όλα δείχνουν πως τα φαντάσματα του παρελθόντος εξαφανίστηκαν για πάντα, η ίδια η Μοίρα τούς φέρνει αντιμέτωπους σε μια δραματική, τελική αναμέτρηση.
Οι αποκαλύψεις συγκλονίζουν, τα γεγονότα τρέχουν και οι πληγές βαθαίνουν. Ο ίδιος υπαίτιος άνδρας συνεχίζει ανενόχλητος να σαρκάζει κάθε έννοια δικαίου.
Η κοινή πορεία ζωής και των τριών είναι ακόμη ένα βήμα που οδηγεί στην Κόλαση.
Τελικά, ποιος θα λυτρωθεί από την εκδικητική μανία;





Η Κατερίνα Θεοδώρου γεννήθηκε στην Αθήνα. Μεγάλωσε στην Ερέτρια της Εύβοιας. Σπούδασε στο παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Πάτρας και εργάζεται ως δασκάλα. Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την μουσική. Παίζει πλήκτρα και συνθέτει μουσικά κομμάτια.

Το πρώτο της βιβλιο "Ο Δρόμος για την Κόλαση" κυκλοφόρησε στα τέλη του 2016 από την Δυάς εκδοτική. Το διήγημά της "Η φρικτή αλήθεια" διακρίθηκε στον λογοτεχνικό διαγωνισμό των εκδόσεων IWrite και συμπεριλαμβάνεται στον τόμο "Το έπος της Φαντασίας" (Αδιέξοδο). Το διήγημά της "Η επέτειος" διακριθηκε στον λογοτεχνικό διαγωνισμό των εκδόσεων Λυκόφως και θα συμπεριληφθεί στον τόμο που θα εκδώσει ο οίκος τους προσεχείς μήνες.


1. Πες μας δυο λόγια για το βιβλίο σου.

Το βιβλίο μου, “Ο Δρόμος για την Κόλαση”, κυκλοφόρησε στις αρχές του 2017 από τη Δυάς Εκδοτική. Ανήκει στην κατηγορία των ψυχολογικών θρίλερ. Οι τρεις βασικοί ήρωες, τους οποίους ενώνει ένα μυστικό του παρελθόντος, καλούνται να αναμετρηθούν σε ένα παιχνίδι εκδίκηση με ολέθρια για όλους αποτελέσματα

2. Ποια είναι η κυριότερη πηγή έμπνευσής σου και τι σε έκανε να ξεκινήσεις τη συγκεκριμένη ιστορία; 

Η ίδια η ζωή με την τραγικότητά της αφενός και αφετέρου η σκοτεινή φύση των ανθρώπων (όχι πολλών, ευτυχώς!)  που, όταν αναδύεται, τους κάνει να ξεπεράσουν φραγμούς και λογική.

3. Αν μπορούσες, τι συμβουλή θα έδινες στον εαυτό σου όταν ξεκίνησες να γράφεις;

Να γράφω με συνέπεια, χωρίς μεγάλα διαστήματα διακοπών και φυσικά να εμπιστεύομαι την κρίση ανθρώπων που δεν χαρίζονται.


4. Τι λογοτεχνικό είδος σού αρέσει να διαβάζεις και ποιο προτιμάς όταν γράφεις;

Διαβάζω κυρίως θρίλερ (αστυνομικά, ψυχολογικά, και τρόμου) και σε αυτό το κλίμα κινούνται οι ιστορίες μου.

5. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο σημαντικό σε μια ιστορία; Ο πρωταγωνιστής, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες ή ο ανταγωνιστής;

Όλα είναι σημαντικά. Κατά πρώτο λόγο οι κεντρικοί ήρωες, πόσο φυσικοί παρουσιάζονται οι χαρακτήρες που επινοεί ο συγγραφέας. Ωστόσο και οι δευτερεύοντες ρόλοι πρέπει με κάποιο τρόπο να υποστηρίζουν την πλοκή. Όταν κάποιος παραθέτει σωρεία προσώπων και ονομάτων που απλώς εξαφανίζονται, είναι σαν να προσπαθεί να γεμίσει σελίδες με ανούσια πράγματα.

6. Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να γράφεις;

Πάντα κάτι έγραφα, σαν παιδί ακόμα, στίχους, σκετσάκια, βιβλία που τα σταματούσα στην τρίτη – τέταρτη σελίδα επειδή απλώς αποφάσιζα ότι δε μου άρεσαν... Το πρώτο μου ολοκληρωμένο βιβλίο γράφτηκε πριν από τέσσερα χρόνια και ευελπιστώ κάποια στιγμή να εκδοθεί.

7. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο κρίσιμο για την επίτευξη ενός καλού βιβλίου; Η ικανότητα γραφής, η φαντασία ή η σκληρή δουλειά;

Για το καλό βιβλίο, χρειάζεται η σωστή και μεθοδική δουλειά. Αυτό δεν μετριέται ούτε σε μέρες ή μήνες συγγραφής, ούτε σε σελίδες. Η φαντασία οπωσδήποτε βοηθάει. Το γεγονός ότι ως αναγνώστες σχηματίζουμε συχνά την εντύπωση ότι διαβάζουμε τα ίδια και τα ίδια, δείχνει έλλειψη φαντασίας από μέρους του συγγραφέα και έλλειψη σοβαρής αντιμετώπισης του ίδιου του έργου του και μερίδας των αναγνωστών του. Επομένως,αυτό το κρίσιμο που ρωτάς, είναι για μένα η υπευθυνότητα και η ειλικρίνεια του ίδιου του δημιουργού, η επιμονή του να διορθώνει το γραπτό του ξανά και ξανά, και η ευκολία να σβήνει και να ξαναρχίζει, όσο επίπονο και χρονοβόρο μπορεί να αποδειχτεί κάτι τέτοιο.

8. Γιατί γράφεις;

Όλα ξεκινούν από τη σύλληψη μιας ιδέας. Με τον καιρό όλα παίρνουν μορφή, αλλάζουν και περιπλέκονται και καταλήγουν σε μια  ιστορία που θέλω να μοιραστώ με τους άλλους. Το αποτέλεσμα θα κρίνει αν πέτυχα το στόχο μου, που δεν είναι άλλος από το να ταξιδέψω ευχάριστα τους αναγνώστες προσφέροντάς τους μια ιστορία πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα.

9. Πρότεινε ένα βιβλίο που θεωρείς ότι πρέπει να διαβάσει κάθε συγγραφέας και ένα κάθε αναγνώστης.

Οι προτάσεις μου αφορούν και τους δύο καθώς οι συγγραφείς στην πλειοψηφία τους είναι φανατικοί αναγνώστες. Θα προτείνω όχι ένα, αλλά δύο βιβλία που με συγκλόνισαν. Το πρώτο το απέκτησα στα φοιτητικά μου χρόνια, ήταν δώρο μιας πολύ αγαπημένης φίλης,  και δεν είναι άλλο από “Το άρωμα” του Πάτρικ Ζίσκιντ και το άλλο που το απέκτησα από απλή περιέργεια και αποδείχτηκε πολύ ξεχωριστό και αγαπημένο μου, είναι “Το ξέσπασμα της Βίας” του Γιαν Γκιγιού.

10. Τι πρέπει να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;

Υπάρχει ένα ακόμη βιβλίο ολοκληρωμένο, ευελπιστώ να βρει σύντομα εκδοτική στέγη, και άλλα δυο στα σκαριά. Το ένα είναι ψυχολογικό θρίλερ και το άλλο τρόμου, καθώς και κάποια διηγήματα που κινούνται στο χώρο της λεγόμενης “σκοτεινής λογοτεχνίας” και απευθύνονται σε λάτρεις της αγωνίας και του μυστηρίου.

11. Πώς μπορούν να επικοινωνήσουν οι αναγνώστες μαζί σου;

Μπορούν να με βρουν εύκολα από το προφίλ μου στο facebook καθώς και μέσα από τη σελίδα του πρώτου μου βιβλίου.

Ευχαριστούμε πολύ την Κατερίνα Θεοδώρου για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε και της ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον.

Αν το βιβλίο της σας κίνησε το ενδιαφέρον, πάρτε μέρος στην κλήρωση του Moonlight Tales και κερδίστε 1 αντίτυπο του «Ο Δρόμος για την Κόλαση», πατώντας εδώ.