Χρονικές Παρεμβολές (Κεφάλαιο 3) - Ένα παράδοξο μήνυμα (Μέρος 2ο)

Η ανυπομονησία έφτασε στο κατακόρυφο, όταν το πρώτο ταχυόνιο ξαναήχησε στα μεγάφωνα τού υπολογιστή. Αυτή τη φορά, μαζί με τις ενδείξεις για τις προσκρούσεις τών ταχυονίων, άρχισαν να εμφανίζονται λέξεις σ’ ένα πλαίσιο στο κέντρο τής οθόνης. Ο υπολογιστής, μετέφραζε τα σήματα, με τη βοήθεια τού προγράμματος τού Ανδρέα.
Ο Ανδρέας τοποθέτησε μία δισκέτα, για να καταγράψει το μήνυμα, ενώ το πλαίσιο τής οθόνης, είχε σχεδόν γεμίσει με την επαναλαμβανόμενη φράση:

Tαχυονικό μήνυμα. 2ο Πακέτο.
Σε λίγα λεπτά, ο ήχος άλλαξε. Στην οθόνη, άρχισε να καταγράφεται το μήνυμα:
Ελπίζω πως μία ώρα ήταν αρκετή για να συνέλθετε! Φαντάζομαι πως ο Ανδρέας θα προγραμμάτισε τον υπολογιστή να μεταφράζει αυτόματα. Τα παρακάτω, είναι οδηγίες για τον προγραμματισμό τού υπολογιστή, ώστε να λαμβάνει απ’ ευθείας τον νέο κώδικα με τον οποίο θα σας μεταδίδω. Έχετε συνδεδεμένο με τον υπολογιστή το φαξ, τον εκτυπωτή, το κασετόφωνο, και το βίντεο.
Θα καταγράφουν ταυτόχρονα τα όσα θα σας μεταδίδω, και έτσι εσείς θα έχετε μόνο την εργασία τής τροφοδοσίας, και τής τακτοποίησης.
Καθώς η οθόνη μετέδιδε τις οδηγίες για τον προγραμματισμό, οι δύο φίλοι κατέγραφαν και εκτελούσαν. Επί 2 ώρες εργάζονταν εντατικά, ώσπου στο τέλος τής μετάδοσης, τα είχαν όλα έτοιμα. Με κούραση και ανακούφιση, είδαν στην οθόνη την ένδειξη:
Τέλος μετάδοσης με κώδικα Μορς.

Έμειναν καθιστοί για λίγα λεπτά, παρακολουθώντας το επαναλαμβανόμενο σήμα, απορώντας για το πότε θα έφθανε το τρίτο πακέτο, και για τον χαρακτήρα τών νέων πληροφοριών που θα ’παιρναν.
Έξω, είχε πλέον σκοτεινιάσει, και τα πυκνά σύννεφα δεν άφηναν να φανεί ούτε ένα άστρο.
Ο ήχος άλλαξε και πάλι στον υπολογιστή. Αυτή τη φορά, δεν ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος τών σημάτων Μορς, αλλά μάλλον ένα συνεχές βουητό, μια και τα σωματίδια σφυροκοπούσαν τώρα τη συσκευή κατά χιλιάδες το δευτερόλεπτο. Ο Άρης, πρόσεξε πως η ένδειξη στο κάτω μέρος τής οθόνης, είχε αλλάξει και αυτή. Οι ταχύτητες τών ταχυονίων, ήταν πλέον πολλών ειδών: 500.000 km/sec., 400.000 km/sec., 600.000 km/sec...

«Νομίζω, πως αυτός ο κώδικας στηρίζεται στην ταχύτητα τών σωματιδίων. Παρατήρησε ο Άρης. «...Κοίτα πόσο αποδοτικότερος είναι!»
Πράγματι, ταυτόχρονα όλα τα τερματικά, άρχισαν να τυπώνουν, να εμφανίζουν ή να ηχούν με μια γεροντική φωνή, όλα δίνοντας την ίδια φράση:

Δοκιμαστική εκπομπή με Ταχυονικό Κώδικα. Τρίτο πακέτο.
Λίγα λεπτά ακόμα, και ο αριθμός τών ταχυονίων αυξήθηκε. Όλα τα τερματικά, άρχισαν να καταγράφουν πλέον το δικό τους θέμα: Δισκέτες με έτοιμα προγράμματα, κασέτες με μουσική, φωτογραφίες από τον εκτυπωτή, και μηνύματα από το Φαξ. Στην οθόνη εμφανίστηκαν γράμματα:
Εάν έχετε ήδη έτοιμα όσα σας ζήτησα, ήδη θα λαμβάνετε πληροφορίες σε όλα τα τερματικά σας. Σ’ αυτήν την δοκιμαστική εκπομπή, και καθώς θα ρυθμίζετε τυχόν προβλήματα, θα πάρετε κάποιες πληροφορίες για την μελλοντική ζωή σας. Επεξηγήσεις και έγγραφα, θα υπάρχουν στα ανάλογα τερματικά κάθε φορά.
Σε λίγο, είχαν την πρώτη φωτογραφία. Σ’ αυτήν αναγνώρισαν τον εαυτό τους, όμως με αρκετές ρυτίδες. Στο κάτω μέρος έγραφε: 
15 Δεκεμβρίου 2020. Επέτειος της ανακάλυψης ταχυονίων.

Η δεύτερη φωτογραφία, ήταν από την απονομή βραβείων Νόμπελ, το 2004. Ήταν και οι δύο νεότεροι από την προηγούμενη φωτογραφία. Ακολούθησαν και άλλες έγχρωμες φωτογραφίες: Ο Ανδρέας με τη γυναίκα του, άλλες που τον έδειχναν με στολή πάνω στην επιφάνεια τής Σελήνης, μία πανοραμική άποψη τής Σεληνιακής Ευρωπαϊκής βάσης τού Τύχωνα, τους εσωτερικούς της χώρους, φωτογραφίες τής Αθήνας τού 2030, φωτογραφίες τού Αρίσταρχου στο CERN, μπροστά στην εταιρία του, διάφορες κατασκευές τής εταιρίας του, φωτογραφίες τού μίνι αντιδραστήρα σύντηξης, και τέλος τού γηραιού Ανδρέα μέσα σ’ ένα μονοθέσιο ιπτάμενο όχημα.
Οι φωτογραφίες αυτές, έβγαιναν μαζί με διάφορα σχέδια και διαγράμματα μία - μία, ως αργά τη νύκτα, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες τών συσκευών, τών δύο επιστημόνων. Παράλληλα, μαζί με το φαξ, ο εκτυπωτής παρήγαγε ασταμάτητα, βιβλία που περιείχαν την ιστορία τού κόσμου, από το 1995, έως το 2036 μ.Χ.
Οι δύο φίλοι, έτρεχαν από τερματικό σε τερματικό, για να συλλέγουν τα δεδομένα, και να τα τροφοδοτούν με σελίδες, δισκέτες και κασέτες. Δεν ήθελαν να χάσουν ούτε λέξη, από τα όσα τους έστελνε το μέλλον. Δεν έλειπαν και τα πειράγματα από ανάμεσά τους. Ο Άρης, έλεγε τον Ανδρέα καμικάζι, και ο Ανδρέας έλεγε τον Άρη παππού, χαϊδεύοντας την φαλάκρα στην γηραιότερη φωτογραφία του.

Στις 1:00 την νύχτα, η εκπομπή σταμάτησε. Μετά από μία μικρή παύση, βγήκαν και πάλι γράμματα στην οθόνη:
Αυτά, ήταν μία μικρή γεύση, για το τι θα λάβετε στις επόμενες ημέρες. Κάθε νύχτα, όταν εσείς θα κοιμόσαστε, θα υπάρχει συνεχής τροφοδοσία τού φαξ και τού εκτυπωτή, με διαγράμματα, σχέδια κατασκευών, εικόνων, βιβλίων κλπ, ενώ οι δισκέτες θα καταγράφουν συνεχώς, τα πιο προηγμένα προγράμματα υπολογιστών τής εποχής μου, και το βίντεο και το κασετόφωνο, θα καταγράφουν ήχους και εικόνες, που αξίζει να υπάρχουν στο αρχείο σας. Καλό θα ήταν να κοιμόσαστε με βάρδιες, για να μην χάσετε τις πληροφορίες αυτές. Θα πρέπει να πάρετε άδεια από την εργασία σας, τηλεφωνώντας, και χρησιμοποιώντας τα λόγια που αναγράφονται, και στην ώρα που σας γράφω, στο ημερήσιο πρόγραμμα που εκτυπώνει αυτή τη στιγμή ο εκτυπωτής.
Ο χρόνος που θα μπορείτε να λάβετε αυτά τα σήματα, είναι περιορισμένος: Μόνο 13 ημέρες. Μετά, δεν θα μπορώ ούτε να σας μεταδώσω ξανά, ούτε να τα λάβετε. Αυτά που λαμβάνετε τώρα, εκπέμφθηκαν σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων, αν και χρειάστηκαν δεκαετίες για να καταγραφούν. Σας τα στέλνω μοιρασμένα σε τμήματα, ώστε να μπορούν να τα καταγράψουν τα πρωτόγονα μηχανήματά σας. Ασχοληθείτε μόνο με την συλλογή και την ταξινόμησή τους αυτές τις ημέρες. Δεν θα έχετε χρόνο για κατασκευές.
Παρακαλώ, να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο τελικό μήνυμα, την 13η ημέρα, γιατί θ’ αλλάξει τη ζωή σας.
 Όλος αυτός ο όγκος δεδομένων, είναι μεγαλύτερος από τα αποθέματα χαρτιού, δισκετών και κασετών που γνωρίζω πως υπάρχουν στο σπίτι σας. Αφού χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε, μόνο τότε θα πάτε να αγοράσετε άλλα, μόνο μία φορά, όσο αργότερα γίνεται, και σε ώρες χωρίς πολλή κυκλοφορία στον δρόμο, ή καλύτερα όταν θα βγείτε για κάτι άλλο. Δεν θα μιλήσετε πολύ, και γενικά, δεν θα τραβήξετε την προσοχή άλλων. Σαν να μην βγήκατε ποτέ. Δεν πρέπει να επηρεάσετε την ιστορία.
Καταλαβαίνω τις απορίες σας, μα δεν θα πρέπει ακόμα να μιλήσετε σε κανέναν για την ανακάλυψή σας. Σύντομα, θα έχετε τη δυνατότητα να δώσετε πολύ περισσότερα στον κόσμο. Εάν ακολουθήσετε τις οδηγίες μου, θα μπορέσετε να επιτύχετε περισσότερα από εμένα, στην δική σας εκδοχή τής ιστορίας.
Όπως ήδη θα καταλάβατε, με αυτό το μήνυμα που σας στέλνω, ανατρέπω τη ροή τού χρόνου, δημιουργώντας παράδοξα. Ήδη η ιστορία άλλαξε. Εγώ, το 1994, πήρα μόνο ένα απλό σήμα, δύο ταχυονίων, και τίποτε άλλο. Οι ταχύτητές τους ήταν: 500.000 km/sec στις 15:15, και 400.000 km/sec στις 15:30. Με την αλλαγή τής ιστορίας που προκάλεσα στέλνοντάς σας αυτό το μήνυμα, όσα ιστορικά στοιχεία σας στέλνω τώρα, ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΠΟΤΕ. Γι’ αυτό, όταν κατασκευάσετε τον πομπό ταχυονίων με τα σχέδια που σας στέλνω, παρακαλώ να εκπέμψετε στο παρελθόν σας αυτά τα δύο σήματα ακριβώς, και μόνο αυτά, για να διατηρηθεί η συνέχεια τής δικής μου εκδοχής για την ιστορία, και να μπορέσω να υπάρξω, ώστε να σας στείλω αυτό το μήνυμα. Εγώ, θα στηρίζω την δική σας εκδοχή τής ιστορίας, τον δικό σας κλάδο τού χρόνου, κι εσείς τον δικό μου. Εσείς όμως, θα έχετε καλύτερα φόντα από εμένα.
Έπρεπε το μήνυμά μου, να σταλεί συμπτυγμένο (για τον δικό μου χρόνο), επειδή αμέσως μετά την εκπομπή, με την αλλαγή τής ιστορίας που προκάλεσα, οι δρόμοι μας χωρίζουν. Το σήμα μου, δεν θα φθάνει πια στον δικό σας χωροχρόνο, επειδή δεν είστε πια παρελθόν μου. Όσα ζείτε εσείς τώρα, εγώ δεν τα έζησα, και όσα έζησα εγώ, εσείς δεν θα τα ζήσετε. Το συμπτυγμένο μήνυμά μου όμως, έφθασε στον χωροχρόνο σας, πριν από τον διαχωρισμό τής ιστορίας μας.
Ξανατονίζω! Ακολουθήστε πιστά το πρόγραμμα που σας στέλνω, έτσι ώστε η αλλαγή τής ιστορίας να παραμείνει κρυφή για τον υπόλοιπο κόσμο, ως την 1η Ιανουαρίου 1995. Τον λόγο γι’ αυτό, θα τον μάθετε όπως σας είπα, την τελευταία ημέρα που θα ολοκληρωθεί το μήνυμά μου. Κάθε άσκοπη επαφή σας με άλλους, θα έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες για τα μελλοντικά σχέδια που θα σας ανακοινώσω.
Τροφοδοτείτε ανελλειπώς τα τερματικά.
Τέλος εκπομπής.


Οι δύο ερευνητές, έμειναν άναυδοι να κοιτούν την οθόνη. Όλες τους οι ως τώρα απορίες, ξαφνικά είχαν λυθεί με τον πιο απίθανο τρόπο. Άρχισαν να συνειδητοποιούν, πως η ανακάλυψή τους, δεν ήταν απλά μια πόρτα στον χρόνο, αλλά κάτι περισσότερο: Ήταν μια πόρτα σε άλλα παράλληλα σύμπαντα. Δεν ήταν ένα μήνυμα από το μέλλον τους, μα από ένα άλλο, διαφορετικό μέλλον, που ποτέ δεν θα ζούσαν, επειδή ο χωροχρόνος τους, είχε ήδη πάρει άλλη πορεία.


Χρόνης Πάροικος