Χρονικές Παρεμβολές (Κεφάλαιο 5) Ο πρώτος λαχνός

Οι δύο επιστήμονες, κάθισαν ανυπόμονα μπροστά στην οθόνη. Επιτέλους, η απορία τους θα έπαιρνε απάντηση.
...Ελπίζω πως ως τώρα λάβατε όλα τα προηγούμενα πακέτα, (αν και για τη δική μου εκδοχή, δεν θα τα λάβετε ποτέ). Οι πληροφορίες που έχετε, είναι αρκετές για να αλλάξουν το πρόσωπο τού πλανήτη σε ελάχιστο χρόνο, και να σας αποδώσουν πολλά έσοδα. Όμως, υπάρχουν τεράστια κρατικά και οικονομικά συμφέροντα, που θα προσπαθήσουν να σας κλέψουν το υλικό που σας έστειλα. Ίσως να κινδυνέψει ακόμα και η ζωή σας. Για να σταθείτε, θα πρέπει πριν αρχίσετε να αποκαλύπτετε τις πληροφορίες αυτές, να έχετε την απαιτούμενη οικονομική ευρωστία, ώστε να αντέξετε στις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν. Το τελευταίο αυτό πακέτο, έχει σκοπό να σας εξασφαλίσει την απαραίτητη οικονομική δύναμη, ώστε να επιτύχετε όσα θελήσετε.
Στη συνέχεια, θα σας αποσταλούν οικονομικοί κατάλογοι, με τις ισοτιμίες τών νομισμάτων για τους επόμενους 6 μήνες, καθώς και τις τιμές τών μετοχών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα έχετε έτσι κερδοφόρες επενδύσεις. Όταν η επέμβασή σας στην ιστορία αρχίσει να αλλάζει τις τιμές, σταματήστε να εμπιστεύεστε τους καταλόγους. Υπάρχει επίσης, ένας κατάλογος με τις 100 (μελλοντικές για εσάς) πιο επικερδείς επιχειρήσεις τών επομένων 10 ετών, καθώς και τις τοποθεσίες που θα στεγασθούν. Υπάρχουν κατάλογοι τών ιδιοκτητών και τών ετών που θα πουλήσουν τα οικόπεδα ή τα κτίρια, όπου θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις αυτές, και ένας αριθμός επιχειρήσεων για τα επόμενα 30 χρόνια. Θα λάβετε κατάλογο τών επιστημόνων, με τους οποίους θα στελεχώσετε τα ερευνητικά σας κέντρα όταν ιδρυθούν, και προτεινόμενες τοποθεσίες τους, καθώς και την διάρθρωσή τους. Τέλος, θα αποσταλεί κατάλογος με προτάσεις για οικονομική επέκταση στο εξωτερικό, και πέρα από τη γη ακόμα, στο απώτερο για σας μέλλον.
Όλα αυτά που θα λάβετε, μαζί με άλλα, θα συνοδεύονται από τα απαραίτητα προγράμματα υπολογιστών, για διοίκηση επιχειρήσεων, και οικοδομικό και οικονομικό σχεδιασμό.
Όταν τελειώσει το οικονομικό πακέτο, θα αποσταλούν (για όσο χρόνο θα μπορείτε ακόμα να λαμβάνετε σήμα, πριν αποσυνδεθεί ο χωροχρόνος μας), μελλοντικές εφημερίδες ως μέτρο σύγκρισης, λογοτεχνικά έργα, εξαίρετα μουσικά κομμάτια και ταινίες κινηματογράφου, που στον δικό σας χωροχρόνο ίσως δεν θα γραφούν ποτέ. Θα ήταν κρίμα να μην υπάρξουν ποτέ.
Και τώρα, πρέπει να σας εξασφαλίσω ένα καλό ποσό χρημάτων, για να ξεκινήσετε τις επενδύσεις σας. Ο μήνας αυτός, είναι εξαιρετικά ευνοϊκός. Στη συνέχεια, θα σας ανακοινώσω τον αριθμό τού Κρατικού Λαχείου, που θα κερδίσει αύριο 500.000.000 δραχμές, από ποιόν αγοράστηκε, και σε ποιό κατάστημα λαχείων τής Αθήνας. Μόλις σας αποχαιρετήσω, κάποιος από εσάς, θα ξεκινήσει αμέσως να το αγοράσει, επειδή θα αγοραστεί σήμερα το μεσημέρι. Αυτός είναι και ο λόγος που ήθελα να μη διαταραχτεί πολύ η ιστορία σας ως αυτή την ημέρα. Ελπίζω, πως δεν την αλλάξατε αρκετά, πως δεν θα έχει πουληθεί ενωρίτερα, και πως θα βγει ο ίδιος αριθμός, όπως στη δική μου εκδοχή τής ιστορίας. Καλή επιτυχία!
«Ευτυχώς, γιατί ξοδέψαμε μια περιουσία σε δισκέτες, κασέτες και χαρτί!» είπε ο Άρης.
«Ε, λοιπόν Άρη, δεν ήξερα πως είχες τόσο μυαλό! Εμπορικό δαιμόνιο ο Άρης!» φώναξε γελώντας ο Ανδρέας.
«Άκου πράγματα! Πού τα σκέφτηκα ο άτιμος!» συνέχισε και ο Άρης γελώντας.
Όμως, η οθόνη συνέχισε να γράφει:
...Παρακαλώ, να προφυλάξετε τον πομπό ταχυονίων από οποιονδήποτε, μέχρι να έχετε τον πλήρη έλεγχο τής ιστορίας. Θα βοηθούσε να παραμείνουν τα ταχυόνια, ένα πείραμα χωρίς άλλη επαλήθευση. Κρατήστε ό,τι έχει σχέση με τον χρόνο, στον πλήρη έλεγχό σας. Θα δείτε, πως η αξία αυτών τών πραγμάτων, είναι πέρα από κάθε πρόβλεψη και φαντασία, και αξίζουν για όλα τα Νόμπελ τού κόσμου.
Ακόμα, επειδή πολλές επιχειρήσεις παγκόσμια στηρίζονται στην υπάρχουσα τεχνολογία, παρακαλώ να αποκαλύψετε τις γνώσεις που σας έστειλα σταδιακά, γιατί αλλιώς θα οδηγήσετε την διεθνή οικονομία σε καταστροφή. Να μετράτε την κάθε σας ενέργεια, και να την αξιοποιείτε για το καλό τής ανθρωπότητας γενικά, και ειδικότερα τής μικρής φτωχής μας χώρας. Αυτή την στιγμή, λαμβάνετε με το φαξ τον αριθμό και τα στοιχεία για το λαχείο. Αυτή είναι η τελευταία μας επικοινωνία. Εύχομαι ο Θεός να βοηθήσει τις προσπάθειές σας.
Ο Άρης, σηκώθηκε από τη θέση του, πήρε χρήματα, και ξεκίνησε αμέσως.
«Μην ανησυχήσεις εάν αργήσω!» είπε στον Ανδρέα.
Ο Ανδρέας, πέρασε όλη την ημέρα ταξινομώντας τα τελευταία χαρτιά που έβγαιναν από τον υπολογιστή, ενώ ο Άρης δεν είχε γυρίσει μέχρι τις 10:00 το βράδυ. Ο Ανδρέας αναρωτιόταν, πού άραγε είχε χαθεί όλες αυτές τις ώρες. Όταν τελικά ο Άρης γύρισε, κρατούσε μία σακούλα γεμάτη λαχεία.
«Έδωσα όλες μου τις οικονομίες γι’ αυτά!» είπε.
«Γιατί; αφού γνωρίζουμε τον πρώτο λαχνό!» διαμαρτυρήθηκε ο Ανδρέας.
«Και αν αλλάξαμε την ιστορία τής κλήρωσης, τι γίνεται;» ρώτησε ο Άρης, και συνέχισε χωρίς να περιμένει απάντηση: «...Γύρισα όσα πρακτορεία συνάντησα, και έψαξα όσους λαχειοπώληδες βρήκα στο δρόμο μου. Πήρα όχι μόνο τον αριθμό που ξέρουμε, αλλά και πολλούς άλλους, παραπλήσιους, με μικροδιαφορές. Το πολύ - πολύ, να πιάσουμε και μικρότερα ποσά. Σε λίγες ώρες θα μάθουμε».
«Εγώ λυπάμαι τον άνθρωπο που θα τα κέρδιζε!» είπε ο Ανδρέας μ’ ένα πικρό χαμόγελο.
«Λέω να τού το ανταποδώσουμε μια μέρα, αν και έτσι που κάναμε την ιστορία, ίσως ούτε εμείς να μην πάρουμε φράγκο». συμφώνησε ο Άρης.
«Δεν πιστεύω να θέλεις να δεις το πρωτοχρονιάτικο τηλεοπτικό πρόγραμμα;» ρώτησε ο Άρης τον Ανδρέα, καθώς τον είδε να παίρνει θέση μπροστά στην τηλεόραση. «...Η δουλειά τώρα αρχίζει!»
«Όχι! μόνο την κλήρωση τού Κρατικού λαχείου θέλω να δω!» είπε γελώντας ο Ανδρέας, και συνέχισε την ταξινόμηση τών χαρτιών.
Καθώς το οικονομικό πακέτο τελείωσε, άρχισε η μετάδοση τών ταινιών, τής μουσικής, και τών άλλων μορφών τέχνης, τα οποία κράτησαν όλη τη νύχτα, ώσπου ξαφνικά σταμάτησαν.
Αυτές ήταν οι πρώτες ήσυχες ώρες τών τελευταίων εβδομάδων. Κοιμήθηκαν χωρίς να έχουν τη σκέψη τους στην τροφοδοσία τών τερματικών. Έτσι, έμειναν ξαπλωμένοι για πολλές ώρες, διαβάζοντας την διεθνή ιστορία τών επομένων 40 ετών.
Μικρές και μεγάλες δολοπλοκίες, πόλεμοι, αλλαγές συνόρων και συμμαχιών, δέσποζαν στις αφηγήσεις. Κυρίως, έψαξαν για την ιστορία τής Ελλάδος. Τα πρώτα χρόνια, ήταν ακόμα μέλος τής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά, η Ένωση διευρύνθηκε, και περιέλαβε την Κύπρο, την Τουρκία, και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Κατόπιν, έγινε ανασχεδιασμός τών εθνικών συνόρων. Μετά από ζυμώσεις, η Θράκη και κάποια νησιά δόθηκαν στους Τούρκους, ενώ η Ελλάδα πήρε τη Βόρεια Ήπειρο, τμήμα τού Σκοπιανού κράτους, και ενώθηκε με τη Δυτική Κύπρο. Μέσα στην επικράτεια τής Τουρκίας, σχηματίστηκε αυτοδιοικούμενη εθνότητα τών Κούρδων, παίρνοντας τμήμα και τού Ιρακινού εδάφους. Η Ένωση, λεγόταν τώρα: Ευρασιατική Ομοσπονδία Κρατών.
Μετά το 2020, σχεδόν όλα τα κράτη συνενώθηκαν κάτω από την εξουσία τού ΟΗΕ, με πειθαρχικό όργανο τη στρατιωτική δύναμη τού ΝΑΤΟ, η οποία διοικείτο από μία ομάδα ισχυρών κρατών, που επέβαλαν την θέλησή τους, σύμφωνα πάντοτε με τα συμφέροντα μεγάλων εμπορικών κολοσσών.
Όσο για τους φτωχούς τού τρίτου κόσμου, εκτός από την τροφή, τώρα χρειάζονταν τις δυσεύρετες γι’ αυτούς αλοιφές ηλιοπροστασίας, λόγω τής καταστροφής τού όζοντος.
Αυτά και άλλα απασχόλησαν τους δύο επιστήμονες, ως την μεγάλη στιγμή τής κλήρωσης.
Κάθισαν μπροστά στην τηλεόραση, και περίμεναν την κλήρωση τού Κρατικού λαχείου, καταγράφοντας τους αριθμούς τών λαχείων που είχαν αγοράσει, σ’ ένα χαρτί.
Όταν άρχισε η κλήρωση, κύματα αισιοδοξίας τους πλημμύρισαν, καθώς οι αριθμοί έβγαιναν ο ένας μετά τον άλλον, πανομοιότυποι με αυτόν που είχε το αναμενόμενο να κερδίσει λαχείο. Ένας ακόμα έμενε, και οι δύο φίλοι κοιτούσαν με αγωνία την κοπέλα που θα έβγαζε το τελευταίο νούμερο. Την είδαν να χαμογελάει σε κάποιον, και κατόπιν να τραβάει τον αριθμό. Και όμως, το τελευταίο ήταν διαφορετικό! Προφανώς, η διαφοροποίηση είχε μόλις εκείνη τη στιγμή επηρεάσει την κλήρωση.
Με αγωνία έψαξαν τον κατάλογο, με τα υπόλοιπα λαχεία που είχαν αγοράσει, και πράγματι, ένα από αυτά που αγόρασε ο Άρης από το ίδιο πρακτορείο, ήταν ο πρώτος λαχνός! Τα 500.000.000 δραχμές μαζί με άλλα μικρότερα ποσά, ήταν δικά τους. Ο δρόμος ήταν πλέον ανοιχτός, για να προχωρήσουν σε επενδύσεις.





Χρόνης Πάροικος