Συνέντευξη με την Αναστασία Παπαδάκη






Αυτή η ποιητική συλλογή εστιάζει στο συναίσθημα που γεννιέται από τις συνέπειες του Έρωτα.






Κάθε ήχος, γεύση και μορφή μπορούν να αγγίξουν τον εραστή μεταμορφώνοντας τη λαγνεία σε οργή και το πάθος σε εκδίκηση.



Η ποίηση υπάρχει για να μεθά τους εραστές και να γεννά πόθο που ζει στην Πυράντοχη Λήθη.




Η Αναστασία Παπαδάκη είναι γεννημένη το Μάρτιο του 1985. Κατάγεται από τον Έβρο όπου και κατοικεί. Το 2015 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Pis Aller» και συνεχίζοντας να πιστεύει στη διαστρεβλωμένη ισορροπία που κρύβει ο καθένας, το 2018 εκδίδεται η συνέχεια με τίτλο «Gambit». To 2014 εξυμνώντας τον έρωτα έγραψε μια ποιητική συλλογή με τίτλο «Πυρφόρος Έρως» όπου και κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία: Ερωτική Ποίηση.

Ερωτευμένη με τoν Έρωτα συνέχισε να γράφει ποιήματα και τον Αύγουστο του 2015 κέρδισε το πρώτο βραβείο – στον παγκόσμιο διαγωνισμό της International Art Society – για τα τρία μεμονωμένα ποιήματα της: “Αλαργευτής”, “Σπασμένο όνειρο” και “Λείπεις”, με αποκορύφωμα την διάκριση της ποιητικής συλλογής “Πυράντοχη Λήθη”. Το 2018 έλαβε το βραβείο “Σαπφώ” στον παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης “Π. Κ. Καβάφης”.

Επίσης, αρθρογραφεί για κάθε νέο βιβλίο που πέφτει στα χέρια της, έχοντας πλέον τη δική της μόνιμη στήλη με την ονομασία  "Libro Rosso", στη σελίδα Chronographimata.


1. Πες μας δυο λόγια για το βιβλίο σου. 

Αν και η ποίηση είναι κάτι που «βγαίνει» από μέσα μου αβίαστα, το συγκεκριμένο βιβλίο δημιουργήθηκε μετά από περισυλλογή. Ήθελα να εσωκλείει συναισθήματα θλίψης και έρωτα που εναλλάσσονται με γρήγορο ρυθμό. Θεωρώ πως με την «Πυράντοχη Λήθη» μπορούν να ταυτιστούν όλοι, καθώς μέσα σε λίγες γραμμές περιγράφονται οι εμπειρίες που έχει ζήσει ο καθένας. 


2. Ποια είναι η κυριότερη πηγή έμπνευσής σου και τι σε έκανε να ξεκινήσεις τη συγκεκριμένη ιστορία; 

Πηγή έμπνευσης είναι πάντα το συναίσθημα. Όλο το φάσμα του Έρωτα από την απογείωση μέχρι την πτώση. 


3. Αν μπορούσες, τι συμβουλή θα έδινες στον εαυτό σου όταν ξεκίνησες να γράφεις; 

Να μην ακούω κανέναν. Να απορροφώ μεν κάθε ερέθισμα και να το μεταλλάσω σε λέξεις που μου ταιριάζουν. 


4. Τι λογοτεχνικό είδος σού αρέσει να διαβάζεις και ποιο προτιμάς όταν γράφεις; 

Μου αρέσει η Λογοτεχνία φαντασίας και η ξένη ποίηση, αγαπημένος ο Μποντλέρ και ο Σαλόμ. Όταν γράφω αποφεύγω να έχω επαφή με βιβλία και ποιήματα. Είναι κάτι σαν αποτοξίνωση για να μπορέσω να εξωτερικεύσω αυτά που έχω μέσα μου. 


5. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο σημαντικό σε μια ιστορία; Ο πρωταγωνιστής, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες ή ο ανταγωνιστής; 

Πιο σημαντικό σε μια ιστορία θεωρώ ότι είναι ο πρωταγωνιστής, διότι μια ιστορία μπορεί να χτιστεί και να έχει μόνο πρωταγωνιστή. Οι υπόλοιποι απλά της δίνουν το βάθος και το νόημα που είναι απαραίτητο. 


6. Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να γράφεις; 

Ξεκίνησα να γράφω στα 27. 


7. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο κρίσιμο για την επίτευξη ενός καλού βιβλίου; Η ικανότητα γραφής, η φαντασία ή η σκληρή δουλειά; 

Όλα είναι απολύτως απαραίτητα, όμως θεωρώ ότι έχουν σειρά προτεραιότητας. Πρώτα θα έβαζα την φαντασία για το χτίσιμο της ραχοκοκαλιάς, δεύτερη έρχεται η ικανότητα γραφής και ταυτόχρονα μπαίνει στο προσκήνιο και η σκληρή δουλειά, η οποία συνεχίζεται και μετά το πέρας της συγγραφής. 


8. Γιατί γράφεις; 

Γιατί εκφράζω κάθε αρνητικό συναίσθημα και αδειάζω από μέσα μου. Είναι η ψυχοθεραπεία μου. 


9. Πρότεινε ένα βιβλίο που θεωρείς ότι πρέπει να διαβάσει κάθε συγγραφέας και ένα κάθε αναγνώστης. 

Κάθε συγγραφέας καλό είναι να έχει διαβάσει «Το Όνομα του Ρόδου» του Ουμπέρτο Έκο και για κάθε αναγνώστη προτείνω «Το Δέντρο των Ψεμμάτων» της Φράνσις Χάρντινγκ. 

10. Τι πρέπει να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον; 

Ήδη υπάρχει ακόμη μία ποιητική συλλογή που ετοιμάζεται για το 2019 και τέλη 2018 ή αρχές του 2019, θα εκδοθούν δύο βιβλία. Ένα μυθιστόρημα φαντασίας και ένα μυθιστόρημα για τη μουσική. 

11. Πώς μπορούν να επικοινωνήσουν οι αναγνώστες μαζί σου; 

Υπάρχει η σελίδα μου στο facebook Anastasia Papadaki Author. Για οποιαδήποτε απορία είμαι διαθέσιμη.





Ευχαριστούμε πολύ την Αναστασία Παπαδάκη για τη συνέντευξή της και της ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον. 

Αν το βιβλίο της σας κίνησε το ενδιαφέρον, πάρτε μέρος στην κλήρωση του Moonlight Tales, για να κερδίσετε 2 αντίτυπα του "Πυράντοχη Λήθη", πατώντας εδώ.