Συνέντευξη με την Άντα Αντρέου

Η ζωή δεν μπορεί να ελεγχθεί από τα χέρια μας, ούτε η καρδιά μπορεί να μείνει παγωμένη και κλειδωμένη για πάντα. Η Άντα θα το μάθει καλά αυτό.

Η Άντα, μια ανεξάρτητη, δυναμική και γεμάτη όνειρα δεκαεννιάχρονη κοπέλα, ξεκινάει τη φοιτητική της ζωή στο χώρο της Μόδας, προσπαθώντας να κάνει μια νέα αρχή. Πάντα έθετε όρια και είχε τον έλεγχο σε όσα έκανε. Ένα σκοτεινό και ραγισμένο παρελθόν την οδήγησε σε μια απόφαση. Να κλειδώσει την καρδιά της και να μην επιτρέψει σε κανέναν και τίποτα να την κλονίσει.
Τι συμβαίνει, όμως, όταν δύο άντρες εμφανίζονται στη ζωή της και τα ανατρέπουν όλα;
Μία μόνο νύχτα αρκεί. ο Άγγελος Ανδρεάδης και ο Δημήτρης Ελευθεριάδης, δύο ανερχόμενοι μουσικοί, θα καταφέρουν να γκρεμίσουν όσα είχε καταφέρει να χτίσει. Ο Άγγελος, ένας φιλόδοξος άντρας που ζει στη Μαδρίτη. Μια ήρεμη δύναμη που μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη. Ο Δημήτρης, δυναμικός, δεν ανέχεται το όχι για απάντηση. Θα οδηγήσουν άραγε την Άντα να επιστρέψει σε όσα είχε ξεχάσει εδώ και καιρό; Και εκείνη, από τη μεριά της, θα μπορέσει να αφεθεί ξανά σε όσα αυτοί φέρνουν με την εμφάνιση τους;
«Αφέσου, γαμώτο! Ό,τι και να έχει γίνει, άσ’ το πίσω σου…» Η φωνή του ήταν ήρεμη, μα ο τόνος του έβγαζε θυμό. Με έσφιξε πιο πολύ πάνω του, για να μην ξεφύγω.



H Άντα Αντρέου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρνακα της Κύπρου, ενώ έζησε για δύο χρόνια στην Αθήνα, όπου σπούδασε Σχέδιο Μόδας.
Άρχισε να γράφει από δεκαπέντε χρονών, όμως μετά την ενηλικίωσή της αποφάσισε να ασχοληθεί με τη συγγραφή και επαγγελματικά. Η συγγραφική της διαδρομή έχει ξεκινήσει από το διαδίκτυο, δημοσιεύοντας ιστορίες στην παγκοσμίως γνωστή ιστοσελίδα Wattpad, όπου και αρκετά έργα της αγαπήθηκαν από το αναγνωστικό κοινό. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια συγγραφής σε Ελλάδα και Κύπρο, που βοήθησαν στη βελτίωση του τρόπου γραφής της, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς συγγραφής και ποίησης, όπου έχει διακριθεί.



1.    Πες μας δυο λόγια για το βιβλίο σου.

Οι Σκοτεινές Επιθυμίες είναι ένα βιβλίο που μιλάει για πάθη, επιθυμίες και όνειρα. Μοιράζεται με τον κόσμο την τρέλα των τριών ηρώων και ταξιδεύει τον αναγνώστη σε πολλά μέρη εντός και εκτός Ελλάδας. Είναι το πρώτο μέρος της σειράς βιβλίων Desires. Στην ιστορία πρωταγωνιστούν η Άντα Αλιβιζάτου, ο Δημήτρης Ελευθεριάδης και ο Άγγελος Ανδρεάδης. Τρία παιδιά που παλεύουν με τις επιθυμίες τους και το παρελθόν τους. Η Άντα είναι φοιτήτρια σε μια σχολή μόδας στην Αθήνα. Ο Δημήτρης και ο Άγγελος από την άλλη είναι ανερχόμενοι μουσικοί. Ο πρώτος βρίσκεται μαζί με την Άντα στην ίδια σχολή ενώ ο δεύτερος κάνει το μεταπτυχιακό του στην Μαδρίτη. Κατά κάποιο παράξενο τρόπο η ζωή ενώνει τους δρόμους τους και σηματοδοτεί με αυτό μια αλλαγή στην ζωή της Άντας. Μυστικά θα βγουν στην επιφάνεια , οι δαίμονες του παρελθόντος θα χτυπήσουν την πόρτα τους και μέσα σε όλο αυτό ένας παθιασμένος έρωτας και μια δυνατή φιλία θα ξεκινήσουν. Μπορώ να ομολογήσω πως είναι ένα βιβλίο ανατρεπτικό και με αρκετό μυστήριο που θα εξάψει το αναγνωστικό κοινό.


2.    Ποια είναι η κυριότερη πηγή έμπνευσής σου και τι σε έκανε να ξεκινήσεις τη συγκεκριμένη ιστορία;

Έμπνευση μπορώ να βρω από παντού. Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη πηγή. Μπορώ να ακούσω, να διαβάσω ή να δω κάτι και να πλάσω αμέσως μια ιστορία στο κεφάλι μου. Αυτό που με έκανε να ξεκινήσω αυτή την ιστορία ήταν η φιλία. Πάντα διάβαζα βιβλία που μιλούσαν για τον έρωτα και μπήκα στο ερώτημα, γιατί δεν υπάρχει κάποιο που να μιλάει για μια από τις πιο σημαντικές αξίες στην ζωή μας; Οπότε αποφάσισα να γράψω τις Σκοτεινές Επιθυμίες. Στο βιβλίο, πέρα από τον έρωτα, υπάρχει ξεκάθαρα η ηχηρή φωνή της φιλίας, μιλάει για το πώς δυο άνθρωποι αν και εξ αποστάσεως κατάφεραν να δεθούν.


3.    Αν μπορούσες, τι συμβουλή θα έδινες στον εαυτό σου όταν ξεκίνησες να γράφεις;

Γενικά είμαι άνθρωπος που αγχώνομαι πολύ. Έχω συνηθίσει όταν έχει να κάνει με το γράψιμο και τις ιστορίες μου να είναι όλα τέλεια οπότε αυτό που θα έλεγα θα ήταν το εξής : «Πάρε ανάσα! Μην αγχώνεσαι. Όλο και κάπου θα βγάλει αυτή η ιδέα.»


4.    Τι λογοτεχνικό είδος σού αρέσει να διαβάζεις και ποιο προτιμάς όταν γράφεις;

Μου αρέσει κυρίως η ερωτική λογοτεχνία αλλά διαβάζω εξίσου φαντασίας και εγκλήματος. Στην πορεία μου στην συγγραφή να πω την αλήθεια δοκίμασα σχεδόν όλα τα είδη αλλά εκεί που ταίριαξα και ένιωσα πως ήταν το σπίτι μου ήταν η ερωτική λογοτεχνία.  


5.    Επίλεξε ένα: τι είναι πιο σημαντικό σε μια ιστορία; Ο πρωταγωνιστής, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες ή ο ανταγωνιστής;

Τα πάντα! Όταν γράφεις μια ιστορία κατά εμέ παίζουν όλα καθοριστικό ρόλο , ακόμα κι η πιο μικρή λεπτομέρεια. Είναι σαν παζλ αν παραλήψεις ένα κομμάτι τότε δεν θα φαίνεται η ολοκληρωμένη εικόνα, θα έχει κενά. Αλλά αν έπρεπε αναγκαστικά να επιλέξω θα έλεγα τον πρωταγωνιστή. Είναι το κέντρο που περιστρέφονται όλα , το παρελθόν του , οι δευτερεύοντες χαρακτήρες και ο ανταγωνιστής.


6.    Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να γράφεις;

Στα δεκαπέντε. Σαν έφηβη είχα πολλά στο κεφάλι μου οπότε έπρεπε να τα βγάλω προς τα έξω με κάποιο τρόπο. Η συγγραφή με βοήθησε σε αυτό. Μέσα της βρήκα τον τρόπο που ήθελα να εκφράζομαι. Θυμάμαι πως στα διαλείμματα την έβγαζα στα παγκάκια γράφοντας ολόκληρες ιστορίες. Θεωρούσα πως ήταν έκφραση και σκέψεις μετά ανακάλυψα πως αυτό που έκανα είχε ονομασία και λεγόταν συγγραφή.


7.    Επίλεξε ένα: τι είναι πιο κρίσιμο για την επίτευξη ενός καλού βιβλίου; Η ικανότητα γραφής, η φαντασία ή η σκληρή δουλειά;

Η σκληρή δουλειά. Η ικανότητα να γράφεις και η φαντασία την έχεις εκ γενετής , το πώς η γραφή σου θα ωριμάσει , πως θα γίνεις καλύτερος και να γράφεις καλές ιστορίες έρχεται με την σκληρή δουλειά και την αφοσίωση.


8.    Γιατί γράφεις;

Για να μιλάω , να βοηθάω και να κάνω την προσωπική μου επανάσταση μέσα από τα βιβλία μου. Θέλω να δείξω μέσα από τις ιστορίες μου πως όλα είναι εφικτά , πως ακόμα και στα πιο σκοτεινά μέρη υπάρχει ομορφιά. Αρκεί να ελπίσεις και να μην τα παρατάς ποτέ στην ζωή σου.


9.    Πρότεινε ένα βιβλίο που θεωρείς ότι πρέπει να διαβάσει κάθε συγγραφέας και ένα κάθε αναγνώστης.

Μμ λίγο δύσκολο. Τα γούστα είναι υποκειμενικά , ο κάθε άνθρωπος διαβάζει και άλλο είδος. Δεν μπορώ να πω κάποιο. Θεωρώ όμως πως η σειρά Χάρι Πότερ είναι απαραίτητη σε κάθε φανατικό βιβλιόφιλο. Είναι πλέον μια από τις πιο διαχρονικές σειρές βιβλίων φαντασίας που θα πρέπει να διαβαστεί από όλους, είτε κι αν είσαι αναγνώστης είτε κι αν είσαι συγγραφέας.


10.  Τι πρέπει να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;

Πολλά , πολλά βιβλία. Ήδη το δεύτερο βιβλίο του Desires Series, «Η Αγάπη Πριν Τις Επιθυμίες» είναι σε διαδικασία έκδοσης κάτω από την υπογραφή του ίδιου εκδοτικού, των εκδόσεων iWrite. Και όπως λέω στους αναγνώστες μου , το ταξίδι μας τώρα άρχισε και δεν νομίζω πως θα σταματήσει σύντομα.


11.  Πώς μπορούν να επικοινωνήσουν οι αναγνώστες μαζί σου;

Μέσω των social media. Ιδίως στην instagram και στο facebook όπου είμαι πιο ενεργή.


Eυχαριστούμε πολύ τη συγγραφέα για τη συνέντευξη και της ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον. 



Αν το βιβλίο σας κίνησε το ενδιαφέρον, πάρτε μέρος στην κλήρωση του Moonlight Tales, για να κερδίσετε 1 αντίτυπο του "Σκοτεινές Επιθυμίες", πατώντας εδώ.