Απόρρητο Κεφάλαιο: Πείραμα 9 (Κεφάλαιο 1) - "Η αρχή του πειράματος"

ΒΑΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
«Δόκτωρ Walls, αναρωτιέμαι γιατί χρειάζεται να μπείτε στη Στρατιωτική Βάση στο Όρεγκον».
«Αγαπητέ στρατηγέ Kaufman, αυτό που θέλουμε να κάνουμε εκεί είναι άκρως απόρρητο ακόμη και για εσάς».
«Ποιος σας έδωσε την άδεια τότε;»
«Ο Λευκός Οίκος».
Σε μια στρατιωτική βάση ένα νέο απόρρητο σχέδιο αποφασίστηκε να ξεκινήσει. Οι καλύτεροι επιστήμονες της Ευρώπης ενώνονται κάτω από άκρα μυστικότητα για να δημιουργήσουν ένα καινούριο μέλλον. Η άδεια είχε δοθεί, ώστε να ξεκινήσουν τα σκοτεινά τους σχέδια...

***

2020
Η στρατιωτική βάση στο Όρεγκον βρίσκεται κρυμμένη μέσα σε δασική έκταση. Μόνο ελάχιστοι γνωρίζουν πού ακριβώς βρίσκεται. Εκεί έχει φτιαχτεί μια εγκατάσταση κρυφή από όλους, όπου βρίσκονται επιστήμονες και γιατροί από κάθε λογής ειδικότητα. Έχουν ξεκινήσει ένα πείραμα βασισμένο σε έρευνες που έγιναν.
Ο Δόκτωρ Josef Walls ήταν ο αρχηγός της ομάδας. Για να επιτύχουν στο πείραμα έπαιρναν δείγμα DNA από τους στρατιώτες κι έφτιαχναν κλώνους προσπαθώντας να τους κάνουν καλύτερους από τους στρατιώτες. Ο κάθε στρατιώτης είχε έναν και μόνο κλώνο. Εφόσον ο κλώνος δεν τηρούσε τα απαραίτητα, τότε δεν τον άφηναν να ζήσει.
Μετά έκαναν χιλιάδες εξετάσεις για να καταλάβουν που έγινε λάθος και έκαναν τον επόμενο κλώνο καλύτερο. Εφόσον πετύχαινε το πείραμα τον οδηγούσαν σε μια απόρρητη βάση, κρυμμένη κάτω από τη στρατιωτική. Οι επιστήμονες και οι γιατροί είχαν πρόσβαση και στις δυο βάσεις. Τα γραφεία τους ήταν κρυμμένα σε κοντινή απόσταση και είχαν φτιάξει έναν σκοτεινό διάδρομο από τη στρατιωτική βάση, που οδηγούσε στην απόρρητη βάση. Η είσοδος ήταν κρυμμένη πίσω από το ΚΨΜ.
Μόνο οι επιστήμονες και οι γιατροί με ειδικούς κώδικες είχαν πρόσβαση εκεί. Ακόμη και υψηλά υφιστάμενα πρόσωπα δε γνώριζαν το σκοτεινό μυστικό τους. Όταν μάλιστα προσπαθούσαν να μάθουν τι συμβαίνει, κανένας από όσους συμμετείχαν δεν έδινε πληροφορίες για το σχέδιο που είχαν ήδη ξεκινήσει. Φρόντιζαν να κρατάνε μυστικά τα όσα γνώριζαν με κάθε κόστος.
Ούτε οι στρατιωτικοί ούτε οι κλώνοι δε γνώριζαν για τα πειράματα. Μάλιστα οι κλώνοι δεν γνώριζαν καν ότι ήταν κλώνοι. Ο καθένας είχε τη μνήμη του στρατιώτη που είχαν κλωνοποιήσει. Ο Δόκτωρ Walls είχε φροντίσει οι κλώνοι να έχουν πάνω τους ένα σημάδι για να ξεχωρίζουν. Τους είχαν κάνει τατουάζ στην πλάτη το σήμα της ομάδας των επιστημόνων, μια μαύρη ντάλια.
Η μαύρη ντάλια συμβόλιζε την καταγωγή του Δόκτωρ Walls, τη Βιέννη, όπου το Πανεπιστήμιο που υπήρχε στην περιοχή έκανε έρευνες για το χρώμα της μαύρης ντάλιας. Ο Walls συμμετείχε στην έρευνα. Μάλιστα ήταν η πρώτη έρευνα που είχε συμμετάσχει και το λουλούδι αυτό του θύμιζε εκείνη την έρευνα. Έτσι έκανε την μαύρη ντάλια σύμβολο της ομάδας του.
Ο Δόκτωρ Walls είχε ξεκινήσει την ιδέα και είχε βρει τους καλύτερους συνεργάτες, περίπου τρία χρόνια πριν. Ήταν εννέα ακόμη γιατροί και δέκα επιστήμονες. Μετά από σειρά πειραμάτων κατάφεραν να οδηγηθούν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο επιστήμων Rick Mac Coi ήταν ο άμεσος συνεργάτης του, καθώς ήταν ο πρώτος που μπήκε στην ομάδα και βοήθησε τον Δόκτωρ Walls να βρει κι άλλους επιστήμονες.
Ο Δόκτωρ Walls κι ο επιστήμων Mac Coi γνωρίζονταν από τα παιδικά τους χρόνια. Ζούσαν σε κοντινές γειτονιές στη Βιέννη. Πήγαιναν και στο ίδιο σχολείο. Μετά το τέλος του σχολείου κράτησαν στενές επαφές και μόλις ο Δόκτωρ Walls είπε το σχέδιο του στον Mac Coi αμέσως συμφώνησαν να συνεργαστούν. Ο Mac Coi ήταν πρόσωπο εμπιστοσύνης και δεν είχε προδώσει ούτε στιγμή τον φίλο του.

Ο Δόκτωρ Walls πάντοτε όμως φύλαγε τα νώτα του και πρόσεχε πολύ τι πληροφορίες έδινε ακόμη και στον Mac Coi. Φοβόταν μήπως, έστω και κατά λάθος, διαρρεύσει κάποια απόρρητη πληροφορία σε κάποιον που θα προσπαθούσε να τον σταματήσει. Εάν κάποιος από την Ευρώπη μάθαινε τι ακριβώς γινόταν, θα δημιουργούσε μεγάλο σκάνδαλο και πολλές συγκρούσεις. Έπρεπε λοιπόν να παραμείνει απόρρητο για όλους.


Δέσποινα Τ. & Μάριος Κ.