Απόρρητο Κεφάλαιο: Πείραμα 9 (Κεφάλαιο 5) - "Κρυφή "Ταυτότητα" "

Την επόμενη μέρα ο Henry και ο Paul σήκωναν βάρη, όπως κάθε μέρα. Ο Henry παρατήρησε ότι ο Paul σήκωνε περισσότερα βάρη από ότι συνήθως. Μιλώντας με τους άλλους ο Henry απορούσε με την αλλαγή. Το μεσημέρι έψαξαν στα υπόλοιπα δωμάτια του πρώτου ορόφου χωρίς αποτέλεσμα. Η Christie ενημερώθηκε πως δικαιούταν μερικές μέρες άδεια. Ο Δόκτωρ Walls το τελευταίο πράγμα που ήθελε ήταν να την αφήσει να βγει, αλλά ήταν ο μόνος τρόπος για να ξεφορτωθεί και την Christie όσο θα βρισκόταν εκτός του στρατοπέδου και εύκολα θα την αντικαθιστούσε με τον κλώνο της, δίνοντας του μια ημέρα έξοδο. Εξάλλου δεν ήθελε να κάνει άλλη μια περίπλοκη απομάκρυνση της στρατιώτη από το στρατόπεδο, όπως έκανε με τον Paul.
H Christie πήρε στα κρυφά μερικές τρίχες του κλώνου Paul μαζί της και έστειλε το δείγμα για να το εξετάσουν. Υποψιαζόταν πως κάτι θα έβρισκε. Μετά από δυο μέρες τα αποτελέσματα ήταν έτοιμα. Βρήκαν περίεργες μείξεις στοιχείων με κυρίαρχο το σίδηρο. Σκέφτηκε πως αυτό τον έκανε τόσο δυνατό. Ήταν αλλοιωμένο το DNA και η γιατρός της είπε πως παρόμοιο DNA είχε ξαναδεί σε κλωνοποιημένα ποντίκια. Το πρόσωπο της Christie χλόμιασε και έκατσε σε μια καρέκλα στην αίθουσα αναμονής. Κλωνοποιημένα ποντίκια; Κλώνος... Ο Paul; Αν αυτό ήταν αλήθεια τότε πού ήταν ο κανονικός Paul; H Christie ρώτησε τη γιατρό αν ήταν σίγουρη. Εκείνη απάντησε θετικά. Φεύγοντας από το ιατρείο χιλιάδες σκέψεις περνούσαν από το μυαλό.
Στο μεταξύ ο Δόκτωρ Walls πλήρωσε κάποια να βγάλει την Christie από τη μέση. Τέσσερις μέρες είχε προθεσμία για να τα καταφέρει. Η δολοφόνος, η Veronica Rintoul, λόγω του ότι δεν ήθελε να βλέπει κανείς το πρόσωπο της φορούσε μια περίεργη μάσκα. Ήταν ασφαλής για να μην την αναγνωρίσει κανείς και για να μην μπορέσει να δει τα σημάδια στο μισό της πρόσωπο. Τα είχε αποκτήσει σε μια πυρκαγιά που προκλήθηκε σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων. Η Veronica έμενε σε διπλανό σπίτι και η φωτιά γρήγορα έφτασε εκεί. Είχε σωθεί από τους πυροσβέστες, μα δεν έβρισκε πουθενά δουλειά λόγω της παραμόρφωσης στο μισό της πρόσωπο. Είχε μείνει άστεγη και θα έκανε τα πάντα για λίγα χρήματα. Έμαθε από την πιάτσα της νύχτας πως οι πληρωμένοι δολοφόνοι έβγαζαν εκατομμύρια. Έτσι έβαλε την μάσκα και ξεκίνησε. Όσο φορούσε τη μάσκα κανείς δε θα την καταλάβαινε.
Παρακολουθούσε την Christie. Για κακή της τύχη η Christie ήταν πολύ καλά εκπαιδευμένη από το στρατόπεδο του Γουινσκίνσιν για να καταλαβαίνει πότε κάποιος την παρακολουθούσε. Την εντόπισε γρήγορα στήνοντας της παγίδα. Την έπιασε σε ένα ερημικό σοκάκι και την μαχαίρωσε. Η Christie βρήκε μάλιστα τη φωτογραφία της στο μπουφάν της Veronica. Τώρα έπρεπε να σκεφτεί πως θα δρούσε.



Δέσποινα Τ. & Μάριος Κ.