Απόρρητο Κεφάλαιο: Πείραμα 9 (Κεφάλαιο 13) - "Η Αποκάλυψη του Μυστικού"

O Brian δεν είχε ξαναμιλήσει με την Christie ή με τη Veronica και δεν κατάλαβε πως η Christie κρυβόταν πίσω από τη μάσκα. Έτσι η Christie δεν κινδύνευε να αποκαλυφθεί. Ο Brian της έδωσε εντολή να περιμένει μια μέρα και μετά να κάνει κίνηση. Στο μεταξύ ο ίδιος έβγαλε άλλο ένα αντίγραφο του φακέλου με όλα τα σχέδια του Walls και το βράδυ το έβαλε στο δωμάτιο τού κλώνου Francis.
Το πρωί ο κλώνος Francis είδε τον φάκελο και ενημέρωσε τους κλώνους David, Richard και Nick. Κοιτούσαν τον φάκελο κι απορούσαν. Ο κλώνος Nick είπε:
«Αν ο φάκελος αυτός λέει την αλήθεια, τότε εμείς είμαστε κλώνοι;»
«Δεν είμαστε» πετάχτηκε ο κλώνος David. «Αν ήμασταν, θα είχαμε το τατουάζ».
Ο κλώνος Nick σήκωσε την μπλούζα του και όλοι είδαν τη μαύρη ντάλια. Αμέσως όλοι σήκωσαν τη δική τους μπλούζα σχεδόν ταυτόχρονα και προσπαθούσαν να δουν το τατουάζ τους.
Ο κλώνος Francis τους ηρέμησε.
«Πρέπει να βρούμε όποιον το έκανε αυτό άμεσα» είπε.
Οι κλώνοι ένιωσαν σαν να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους, μαθαίνοντας ένας ένας την αλήθεια. Έμοιαζε στα μάτια τους σαν να μην είχαν παρελθόν, μια βάση για να «πατήσουν». Αισθάνονταν να έχουν χάσει κομμάτι από τον εαυτό τους. Ξεκίνησαν να συσπειρώνονται σε μια μεγάλη ομάδα.
Ο Brian είχε αφήσει ένα σημείωμα στους κλώνους και μετά ανέβηκε στη στρατιωτική βάση κι άφησε το ίδιο σημείωμα στο δωμάτιο του κλώνου Paul. Σε αυτό το σημείωμα αποκάλυπτε το μυστικό όπλο του Walls.
Ο κλώνος Paul το διάβασε και πανικοβλήθηκε. Ο κλώνος James προσπαθούσε να τον ηρεμήσει και είδε το σημείωμα. Έγραφε:
«Το τατουάζ είναι πομπός. Μπορεί να σκάσει από στιγμή σε στιγμή. Θα σας το βγάλω από πάνω σας».

Αυτός ο πομπός δεν ήταν απλά τσιπ μνήμης, αλλά ακολουθούσε εντολές σαν μίνι ρομπότ. Είχαν βάλει έναν πυροδοτικό μηχανισμό στους κλώνους, γιατί φοβόντουσαν. Αν γυρνούσαν οι κλώνοι εναντίον τους και ήθελαν να τους σκοτώσουν, εκείνοι δε θα μπορούσαν να αμυνθούν, μιας και οι στρατιώτες θα ήταν δυνατότεροι, καλύτεροι και περισσότεροι. Έτσι έπρεπε να υπάρχει ένα σίγουρο όπλο που θα τους έβγαζε από τη μέση άμεσα. Αυτός ο πομπός θα δημιουργούσε μια μικρή έκρηξη και θα κατέστρεφε σε δευτερόλεπτα τα πειράματα χρόνων, αν οι κλώνοι έκαναν το λάθος να στραφούν εναντίον τους.

Οι συνεργάτες του φοβόντουσαν περισσότερο τον κλώνο της Christie, γιατί σαν γυναίκα είχε αρκετές διαφορές από τους άντρες στο DNA και δεν ήξεραν πόσο δυνατότερη μπορούσε να γίνει και πόσο επικίνδυνη. Γι’ αυτό την έκαναν τελευταία. Ήταν η τελευταία καταχώρηση στον απόρρητο φάκελό τους. Την άφησαν στο τέλος για να σιγουρευτούν πως θα έκαναν τις σωστές προσμίξεις με έναν πολύ καλό, αλλά όχι επικίνδυνο κλώνο. Ήταν η τελευταία που μπήκε στην απόρρητη βάση και την είχαν υπό την επίβλεψή τους.

Το πείραμα εννέα γρήγορα έγινε το θέμα των συζητήσεών τους. Την παρακολουθούσαν συνεχώς κι έκαναν τις παρατηρήσεις τους, σαν να έβλεπαν κάτι εξωπραγματικό. Ο Walls εκνευριζόταν όποτε έπεφτε πάνω σε τέτοιες συζητήσεις, αλλά απέφευγε να τους επιπλήττει. Άλλωστε είχε πιο σημαντικά θέματα να ασχοληθεί.

Οι κλώνοι έπρεπε σύντομα να βγάλουν τον πομπό από πάνω τους για να μην τους σκοτώσει ο Walls. Τα μεσάνυχτα ο Brian πήγε στη στρατιωτική βάση και βρέθηκε με τους κλώνους Paul, James, Henry και Christie. Τους έβαλε ξυλοκαΐνη, τους έβγαλε γρήγορα τον πομπό και μετά κατέβηκε στην απόρρητη βάση.

Όμως ο Walls πήγε στο γραφείο, για πρώτη φορά τόσο αργά το βράδυ, ώστε να τηλεφωνήσει στη δολοφόνο. Μόνο από το γραφείο μπορούσε να την καλέσει με απόκρυψη, καθώς είχε συνδέσει ένα μηχάνημα που δεν έδινε στοιχεία, ούτε ποιος αριθμός τηλεφωνούσε ούτε από πού.

Αυτό το μηχάνημα ήταν ιδανικό για τον Walls, καθώς δε φαινόταν πουθενά σε ποιον τηλεφωνούσε. Ούτε όμως την ακριβή τοποθεσία τού τηλεφώνου μπορούσε κανείς να βρει. Ούτε η αστυνομία δε θα μπορούσε να εντοπίσει τα ύποπτα τηλεφωνήματά του. Ο Walls χρησιμοποιούσε κάθε είδους τεχνολογία για να προστατευτεί από τα μάτια των αδιάκριτων, την οποία είχε φτιάξει ο έμπιστος φίλος του Mac Koi κατά τη διάρκεια των πειραμάτων. Αυτό ήταν το στοίχημα του Walls άλλωστε, να γίνονταν όλα κρυφά, ακόμη κι από την ίδια την κυβέρνηση.

Ο Brian μη γνωρίζοντας ότι ο Walls τον έβλεπε από τις κάμερες, πήγε να σώσει και τους υπόλοιπους κλώνους. Δεν περίμενε πως ο Walls θα πήγαινε στο γραφείο του τέτοια ώρα. Σιγά σιγά έβγαζε έναν έναν πομπό από τον καθένα, ακόμη και από τους ανώτερους.

Ο Walls τηλεφώνησε στο νούμερο της δολοφόνου και της είπε:

«Έλα τώρα αμέσως».

Η Christie μούγκρισε κι έκλεισε το τηλέφωνο. Έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα και έχοντας αγοράσει όπλα, πήγε στο στρατόπεδο μαζί με τον Henry και τον James...




Δέσποινα Τ.
Μάριος Κ.