Απόρρητο Κεφάλαιο: Πείραμα 9 (Κεφάλαιο 14) - "Δημιούργημα εναντίον δημιουργού"

Η ομάδα επιστημόνων ενημερώθηκε από τον Walls πως οι κλώνοι προσπαθούσαν να φύγουν από το στρατόπεδο. Πήραν ισχυρά όπλα από την αποθήκη και κατέβηκαν στην απόρρητη βάση. Ο Walls περίμενε στο γραφείο τη Veronica. Αντί για αυτήν όμως μπήκε μέσα στο γραφείο η Christie με τη μάσκα, κρατώντας όπλο. Εκείνος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πήρε το όπλο που είχε κρυμμένο στο γραφείο κι άρχισε να πυροβολεί.
Στο μεταξύ ο Henry με τον James πήγαν στη στρατιωτική βάση και ξεσήκωσαν τους στρατιώτες λέγοντάς τους όλη την αλήθεια. Αμέσως πήραν τα όπλα τους και συσπειρώθηκαν για να πάνε όλοι μαζί στον Walls.
Η ομάδα επιστημόνων και γιατρών πήγε κι άρχισε να πυροβολεί τους κλώνους και να τους σκοτώνει. Κάποιοι πρόλαβαν να τρέξουν μέχρι την αποθήκη και να πάρουν τα όπλα τους. Μέσα στον πανικό που επικράτησε, ο Mac Koi πυροβόλησε τον Brian και τον απέτρεψε από το να βγάλει κι άλλους πομπούς. Οι κλώνοι άρχισαν να ανταποδίδουν τα πυρά και οι επιστήμονες έκαναν πίσω. Πηγαίνοντας προς τον μυστικό διάδρομο ένας ένας τραυματίζονταν από τις σφαίρες.
Στο μεταξύ ο Walls κρυβόταν και πυροβολούσε από το γραφείο, ενώ η Christie κρυβόταν πίσω από την πόρτα του γραφείου. Τελειώνοντας τις σφαίρες του, ο Walls αγχώθηκε και προσπάθησε να φύγει από το γραφείο. Η Christie, που είχε ξεμείνει κι αυτή από πυρομαχικά, έτρεξε προς το μέρος του και τον έπιασε. Άρχισαν να παλεύουν και με μια κίνηση του Walls έπεσε η μάσκα της Christie στο πάτωμα. Ο Walls νόμιζε πως ήταν ο κλώνος της και έτσι προσπάθησε να ξεφύγει, ώστε να φτάσει το κουμπί που θα πυροδοτούσε τον πομπό. Κατάφερε να γλυτώσει από τα χέρια της και έτρεξε στο κουμπί. Ο Walls κρατώντας το ειδικό χειριστήριο προσπαθούσε να μείνει σε απόσταση ασφαλείας από την Christie, νομίζοντας πως ήταν κλώνος. Η ίδια έχοντας μάθει για τον πομπό από τον Brian είχε φροντίσει να του στήσει παγίδα. Είχε πάρει έναν πομπό που της είχε αφήσει ο Brian σε ασφαλές μέρος και τον είχε βάλει στην τσέπη της ιατρικής του ρόμπας την ώρα που πάλευαν. Εκείνος κρατώντας το χειριστήριο με ένα σατανικό χαμόγελο στο πρόσωπό του, ετοιμαζόταν να πατήσει το κουμπί...

Δέσποινα Τ.
Μάριος Κ.