Συνέντευξη με τον Βασίλη Αλεξανδρόπουλο

Όλα ξεκίνησαν μία παράξενη νύχτα, σε μια καλύβα, στην καρδιά ενός δάσους, όταν ένας άνδρας και μια γυναίκα μιας μυστήριας φυλής φέρνουν στον κόσμο ένα μωρό, τον καρπό του άνομου έρωτά τους!
Εκείνη τη νύχτα όμως… μια σκοτεινή θέληση είχε στραφεί πάνω τους! Ένας παράξενος αγέρας φυσούσε έξω, σαν ανάσα που σιγοψιθυρίζει στο σκοτάδι. Ξάφνου ένα διαπεραστικό ουρλιαχτό ταξίδεψε απ τα βάθη του δάσους που έκανε τις καρδιές των γονιών να παγώσουν! Σκοτεινές μορφές πλησίαζαν το μέρος με έναν και μόνο σκοπό στο μυαλό τους: Να σκοτώσουν το νεογνό!
Οι γονείς του τότε δρουν άμεσα και για να το σώσουν, το στέλνουν σε ένα διαφορετικό κόσμο!
Σε αυτόν τον νέο κόσμο, το μωρό με το όνομα Σιγκν, αναθρέφεται από ένα γέροντα, το Γκέρμι. Το παιδί μεγαλώνει πλάι στο γέροντα σε ένα ήσυχο χωριουδάκι, μέχρι και τα πρώτα χρόνια της εφηβείας του! Όμως τα χρόνια ξεγνοιασιάς του Σιγκν διακόπτονται απότομα, τη στιγμή που παράξενα γεγονότα έρχονται και στοιχειώνουν τη ζωή του.
Τα γεγονότα αυτά είναι το έναυσμα της επιστροφής του Σιγκν στον κόσμο όπου ανήκει, μα αγνοεί! Τώρα, πρέπει να εκπληρώσει τον σκοπό για τον οποίο γεννήθηκε! Ένας σκοπός που θα του θυμίζει πάντα πως… κανένα ταξίδι στη ζωή δεν είναι εύκολο!
Είστε έτοιμοι να ταξιδέψετε σε έναν καινούργιο και παράξενο κόσμο; Ένα ταξίδι πλάι στο πεπρωμένο ενός παιδιού που ψάχνει να βρει τις ισορροπίες ανάμεσα στο Φως... και το Σκοτάδι!


Ο Βασίλης Αλεξανδρόπουλος γεννήθηκε στην 1 Οκτώβρη του 1989. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Φυτικής Παραγωγής στο Α.Τ.Ε.Ι Καλαμάτας. Σήμερα ζει και εργάζεται πάνω στο επάγγελμα που σπούδασε, στην πόλη της Αμαλιάδας. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με διάφορες δραστηριότητες. Με πιο σημαντική για εκείνον να είναι αυτή της συγγραφής!







1. Πες μας δυο λόγια για το βιβλίο σου.

Τα Μυστικά των Κόσμων πρόκειται για μια τριλογία βιβλίων φαντασίας. Ένα έργο που ξεκίνησα (και συνεχίζω) πριν δεκατέσσερα χρόνια και δημιούργησα με πολλή Αγάπη, φροντίδα και υπομονή! Το 1ο βιβλίο: Στο μονοπάτι του πεπρωμένου, εκδόθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Η ιστορία ξετυλίγεται γύρω απ’ την παράξενη ζωή ενός παιδιού! Όλα ξεκίνησαν μία παράξενη νύχτα, σε μια καλύβα, στην καρδιά ενός δάσους, όταν ένας άνδρας  και μια γυναίκα μιας μυστήριας φυλής φέρνουν στον κόσμο ένα μωρό, τον καρπό του άνομου έρωτά τους! Εκείνη τη νύχτα όμως μια σκοτεινή θέληση είχε στραφεί πάνω τους! Ξάφνου, σκοτεινές μορφές πλησιάζουν το μέρος με έναν και μόνο σκοπό στο μυαλό τους: Να σκοτώσουν το νεογνό!
Οι γονείς του τότε δρουν άμεσα και για να το σώσουν, το στέλνουν σε έναν κόσμο διαφορετικό!
Σε αυτόν τον νέο κόσμο, το μωρό με το όνομα Σιγκν, αναθρέφεται από ένα γέροντα, το Γκέρμι. Το παιδί μεγαλώνει πλάι στο γέροντα σε ένα ήσυχο χωριουδάκι, μέχρι και τα πρώτα χρόνια της εφηβείας του! Όμως τα χρόνια ξεγνοιασιάς του Σιγκν διακόπτονται απότομα, τη στιγμή που παράξενα γεγονότα έρχονται και στοιχειώνουν τη ζωή του.
Τα γεγονότα αυτά είναι το έναυσμα  της επιστροφής του Σιγκν στον κόσμο όπου ανήκει, μα αγνοεί! Τώρα, πρέπει να εκπληρώσει τον σκοπό για τον οποίο γεννήθηκε! Ένας σκοπός που θα του θυμίζει πάντα πως… κανένα ταξίδι στη ζωή δεν είναι εύκολο!


2. Ποια είναι η κυριότερη πηγή έμπνευσής σου και τι σε έκανε να ξεκινήσεις τη συγκεκριμένη ιστορία;

Εμπνέομαι από το καθετί! Αλλά η κύρια πηγή είναι η καθημερινότητα και ο τρόπος ζωής σαν άνθρωποι (κι ας είναι βιβλία φαντασίας)! Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο λόγο που ξεκίνησα αυτή την ιστορία! Άλλωστε είναι κάτι που ανακάλυψα και με ανακάλυψε με τα χρόνια! Και πλέον αυτή που με παίρνει απ το χέρι και με οδηγεί!

3. Αν μπορούσες, τι συμβουλή θα έδινες στον εαυτό σου όταν ξεκίνησες να γράφεις;

Να έχει υπομονή! Πολλή υπομονή! Είναι το πρώτο και σημαντικότερο ψυχικό εφόδιο που χρειάζεται κάποιος όταν θέλει να γράψει ένα βιβλίο!

4. Τι λογοτεχνικό είδος σού αρέσει να διαβάζεις και ποιο προτιμάς όταν γράφεις;

Μικρός, όταν ξεκίνησα να διαβάζω βιβλία, ήμουν φανατικός με το είδος του φανταστικού! Πλέον διαβάζω πάρα πολλά και διαφορετικά είδη βιβλίων! Το λογοτεχνικό είδος όμως που προτιμώ όταν γράφω είναι του φανταστικού!

5. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο σημαντικό σε μια ιστορία; Ο πρωταγωνιστής, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες ή ο ανταγωνιστής;

Όλα είναι σημαντικά! Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ως ξεχωριστή-σημαντική κατηγορία! Γιατί όλα τα παραπάνω είναι κομμάτια του παζλ που αποτελούν την ιστορία! Αυτό που θεωρώ εγώ σημαντικό (και είναι ο κυριότερος λόγος που γράφω με αργούς ρυθμούς) είναι να ανακαλύψει (ο εκάστοτε συγγραφέας) πέρα απ’ τον συγγραφικό του χαρακτήρα, τον παλμό ύπαρξης της ιστορίας του (δηλαδή τι είναι αυτό που αντιπροσωπεύει η ιστορία του) και η εξέλιξη των χαρακτήρων μέσα σε αυτή!

6. Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να γράφεις;

Ξεκίνησα σε ηλικία 15 ετών! (αυτή την τριλογία)

7. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο κρίσιμο για την επίτευξη ενός καλού βιβλίου; Η ικανότητα γραφής, η φαντασία ή η σκληρή δουλειά;

Επίτρεψέ μου να επιλέξω δύο! Χρειάζεται φαντασία και παράλληλα σκληρή δουλειά! Πολύ σκληρή δουλειά!

8. Γιατί γράφεις;

Ξεκίνησα να γράφω ίσως απ την αγάπη που είχα στο να δημιουργώ δικές μου ιστορίες! Βλέπετε νιώθω ευλογημένος που αποτελώ κομμάτι μιας γενιάς που έπαιζε σε αλάνες και ο μοναδικός τρόπος να φτιάξουμε το παιχνίδι μας ήταν να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας! Αυτό, έφτασε η στιγμή να περάσει αβίαστα στο χαρτί! Με τα χρόνια η συγγραφή για μένα καταλάβαινα πως αποτελεί διέξοδο! Ελεύθερο (πραγματικά ελεύθερο) τρόπο έκφρασης! Πέρα απ όλα αυτά όμως πλέον αποτελεί για μένα έναν τρόπο να ανακαλύψω τον εαυτό μου! Να δοκιμάσω τις αντοχές μου! Και όσο μπορώ να εξελίσσομαι και να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος!

9. Πρότεινε ένα βιβλίο που θεωρείς ότι πρέπει να διαβάσει κάθε συγγραφέας και ένα κάθε αναγνώστης.

Αυτό αποτελεί μια δύσκολη ερώτηση! Θα προτιμήσω να απαντήσω γενικά! Είτε γράφουμε είτε όχι είναι αναγκαίο να διαβάζουμε κλασική λογοτεχνία! Μην ξεχνάμε αυτό το είδος βιβλίων! Εκεί ο καθένας ανακαλύπτει απίστευτα συναισθήματα! Τρομερές πένες και ανθρώπους που έγραφαν αληθινά, με την ψυχή τους!


10. Τι πρέπει να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;

Έχω αρκετά σχέδια και στόχους για το μέλλον! Το να εκδώσω το βιβλίο μου ήταν κάτι!  Το να καταφέρω όμως να δώσω ζωή στον κόσμο τον οποίο δημιουργώ 14 ολόκληρα χρόνια (ως τώρα) είναι πραγματικά το όνειρό μου! Σε αυτό με βοηθά μια ομάδα φίλων που με στηρίζουν και με το ταλέντο τους ωθούν τον κόσμο του Σιγκν πολλά σκαλοπάτια πιο πάνω απ' ότι θα το έκανα αν ήμουν μόνος! Ο άνθρωπος όμως που με στηρίζει σε κάθε βήμα είναι ο ζωγράφος Γιάννης Σταυριανίδης, με τον οποίο συνεργάζομαι 2 χρόνια και έχουμε σκοπό μέσα από σκίτσα, βίντεο, πίνακες και εξώφυλλα υψηλής ποιότητας, να δώσουμε ζωή σε πολλά θέματα γύρω από τα Μυστικά των Κόσμων! Είναι κάτι που γίνεται αργά και με βήματα σταθερά! Όσο για τα υπόλοιπα σχέδια-έργα αποτελούν έκπληξη και θα αποκαλυφθούν με τον καιρό!


11. Πώς μπορούν να επικοινωνήσουν οι αναγνώστες μαζί σου;

Οι τρόποι επικοινωνίας είναι απλοί! Αρχικά ο κόσμος μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της τριλογίας Τα Μυστικά των Κόσμων: www.tamystikatwnkosmwn.gr όπου εκεί θα παρουσιάζουμε κάθε δημιούργημα γύρω τον κόσμο του Σιγκν! Επίσης μπορεί να επισκεφθεί και τη σελίδα στο facebook: Τα Μυστικά Των Κόσμων-Βιβλία-Vasilis Alex όπου μπορεί να παρακολουθεί τα διάφορα νέα γύρω από παρουσιάσεις ή οτιδήποτε νεότερο γύρω απ τα βιβλία καθώς επίσης και να αποστέλλει τα μηνύματά του σε περίπτωση οποιαδήποτε απορίας ή θέμα συζήτησης! Σύντομα θα έχουμε και κανάλι youtube και Instagram!

Σας ευχαριστώ μέσα απ την καρδιά μου για την ευκαιρία που μου δώσατε να μιλήσω για κάτι που τόσο αγαπώ! Εύχομαι καλές κι αν γίνεται ξεκούραστες γιορτές! Με Υγεία και Αγάπη!


Αν το βιβλίο σάς κίνησε το ενδιαφέρον, πάρτε μέρος στην κλήρωση του Moonlight Tales, για να κερδίσετε 1 αντίτυπο του "Τα Μυστικά των Κόσμων", πατώντας εδώ.