Ματωμένος Ήλιος - Σοφία Γκρέκα

Ματωμένος Ήλιος
Σοφία Γκρέκα





Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Θα σταματήσεις μόνο στον θρόνο ή στον τάφο».
Κίεβο 1017
Κάποτε η Ναντιέζα έχασε τα πάντα εξαιτίας της εγωιστικής διαμάχης για τον θρόνο. Τώρα ζει απομονωμένη στα άγρια δάση, με μια μόνο ανάγκη να βάζει φωτιά στην άδεια της ψυχή: την εκδίκηση.
Ενώ η χώρα θρηνεί ακόμη τις απώλειες μιας ματωμένης αδερφικής σύρραξης, η Ναντιέζα παρεισφρέει στο παλάτι με αθέμιτα μέσα, σκοπεύοντας να σκοτώσει τον Πρίγκιπα που της κομμάτιασε την καρδιά.
Όταν, όμως, της αναθέτουν να υπηρετήσει την αθώα Πριγκίπισσα Αναστασία, όλα της τα σχέδια καταρρέουν.
Την κρίσιμη στιγμή, εμφανίζεται ο άντρας που κάποτε αγάπησε. Ο μόνος ικανός να ανακαλύψει τα πραγματικά της κίνητρα. Αυτό που δεν είναι σε θέση να γνωρίζει, είναι πως η επέμβασή του θα την οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς, με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Δολοπλοκίες, δηλητήρια, κατάρες, έρωτας και προδοσία, συνθέτουν μια σκοτεινή ιστορία όπου οι χαρακτήρες περπατούν στο μονοπάτι που χάραξαν οι επιλογές τους.


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:


Η Σοφία Γκρέκα έχει καταγωγή από το Αγρίνιο και μεγάλωσε στη Φλώρινα. Φοίτησε με τετραετή υποτροφία στο Anatolia College της Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει θερινά μαθήματα δημιουργικής δημοσιογραφίας και ρητορικής στο Πανεπιστήμιο Purdue της Ιντιάνα, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Είναι απόφοιτη του Εργαστηρίου Συγγραφής “Imaginarium” όπου ολοκλήρωσε το πρόγραμμα συγγραφής και επιμέλειας κειμένου με διδάσκουσα την Ευλαμπία Τσιρέλη. Σήμερα είναι τελειόφοιτη της Νομικής του ΑΠΘ.
Από πολύ μικρή δενόταν σε ένα βαθύ επίπεδο με φανταστικούς χαρακτήρες, πλάθοντας δικές της ιστορίες. Στην εφηβεία έκανε τις πρώτες συστηματικές απόπειρες στη συγγραφή, συνειδητοποιώντας πως αυτός ήταν ο προορισμός της.
Βρίσκει την έμπνευση παντού, κυρίως όμως στη μεσαιωνική ιστορία και τα μαθήματα ποινικού δικαίου της σχολής της. Έτσι, συχνά οι χαρακτήρες της καταρρίπτουν ηθικούς φραγμούς.
Επιμελείται λογοτεχνικά κείμενα σε ελληνικό blog φαντασίας. Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς διηγήματος και ιστορίες της περιλαμβάνονται σε συλλογικές ανθολογίες.