Welcome

Στο blog μας θα βρείτε δεκάδες Έλληνες συγγραφείς και ιστορίες κάθε είδους, για κάθε ηλικία και για όλα τα γούστα, όπως επίσης εβδομαδιαίες κληρώσεις βιβλίων, συνεντεύξεις γνωστών συγγραφέων, συμβουλευτικά συγγραφικά άρθρα και πολλά άλλα.

Εάν λοιπόν λατρεύετε τη λογοτεχνία, περιηγηθείτε στο blog μας και ανακαλύψτε όσα έχουμε να σας προσφέρουμε.

Καλώς ήρθατε στον Moonlightόκοσμο!

0 Ποιοι Είμαστε

Το Moonlight Tales δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2013 από την Αναστασία Παπαδάκη, την Αγγελίνα Παπαδημητρίου και την Εύη Φρυγανά, με σκοπό να δώσει στους νέους Έλληνες συγγραφείς τη δυνατότητα να μοιραστούν τις ιστορίες τους και στους αναγνώστες δεκάδες ποιοτικά βιβλία δωρεάν με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού.
Μέχρι σήμερα το Moonlight Tales έχει γίνει γνωστό σε λογοτεχνικούς και εκδοτικούς κύκλους, καθώς απαριθμεί εκατοντάδες κεφάλαια και δεκάδες συγγραφείς, πολλοί απ’ τους οποίους βρίσκονται ήδη υπό εκδοτική στέγη.

Καθώς οι απαιτήσεις των συγγραφέων και των αναγνωστών μας αυξάνονται, το Moonlight Tales συνεχώς εξελίσσεται προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους. Η διαχειριστική μας ομάδα αποτελείται πλέον από 9 μέλη, τα οποία, πέρα από την εύρυθμη λειτουργία του site, φροντίζουν και για την επιμέλεια των ιστοριών, ώστε οι αναγνώστες μας να έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Ιδιοκτήτες


Αγγελίνα Παπαδημητρίου
(Angelina S.)

Γεννήθηκε το 1990 στον Πειραιά και μεγάλωσε στη Σαλαμίνα. Τα τελευταία χρόνια κατοικεί κάπου στο ενδιάμεσο, σαν μια σύγχρονη Περσεφόνη –λίγες μέρες στο ένα μέρος και λίγες στο άλλο. 

Όταν δεν είναι σούπερ ήρωας, δηλώνει φιλόλογος και συγγραφέας, όπως φυσικά και blogger. Η μεγάλη της αγάπη για τα βιβλία, την οδήγησε στο να συμμετάσχει στη δημιουργία του Moonlight Tales, το οποίο διαχειρίζεται μέχρι και σήμερα. 
Μέχρι στιγμής έχει ασχοληθεί με το διαδικτυακό ραδιόφωνο, τη δημιουργία ιστοσελίδων, την κριτική βιβλίων και ταινιών, καθώς και την επιμέλεια μυθιστορημάτων. Λατρεύει τη λογοτεχνία στο σύνολό της, το σινεμά και τα παιχνίδια στρατηγικής, όπως και κάθε τι που έχει να κάνει με τη φαντασία. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 είναι εισηγήτρια σεμιναρίων δημιουργικής γραφής στο Εργαστήρι Scripta Manent, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πηγή και συνεργάζεται ως επιμελήτρια με διάφορους εκδοτικούς.
Στο site συμμετέχει με συγγραφικά άρθρα, διηγήματα και μυθιστορήματα, ενώ είναι και υπεύθυνη συντονισμού του τμήματος επιμέλειας και δημιουργίας εξωφύλλων. Θα βρείτε πολλές συγγραφικές δημιουργίες στο blog, με πιο πρόσφατη τη μικρού μήκους ιστορία της με τίτλο "Βρικόλακες με το ζόρι".

Επικοινωνήστε μαζί της:

_______________________________________________________________________________Εύη Φρυγανά


Γεννήθηκε το 1996 και μεγάλωσε στη Χαλκίδα. Πλέον ζει στη Χίο, ως φοιτήτρια του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Λόγω της μεγάλης της αγάπης για τα βιβλία ασχολήθηκε με την συγγραφή από πολύ μικρή και είναι ιδρυτικό μέλος του Moonlight Tales, καθώς και διαχειρίστρια. Η δεύτερη μεγαλύτερη αγάπη της, μετά τη λογοτεχνία, είναι το σινεμά. Παρότι έχει εκατοντάδες καταχωρίσεις στην ταινιοθήκη της ξεχωρίζει τα κλασσικά έπη «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και «Πόλεμος των Άστρων».

Αν και μοιάζει μεγάλη φαν του φανταστικού, στις ιστορίες της βρικόλακες, νεράιδες και δράκοι δεν έχουν θέση. Στο site γράφει άρθρα, μια στήλη που δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη συγγραφικές συμβουλές, ενώ κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί πολλές ιστορίες της. Επίσης συντονίζει τις συνεντεύξεις με διάσημους συγγραφείς που διεξάγονται για το Moonlight Tales. Το 2016 κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Αναζήτηση Εκδίκησης», το πρώτο της σειράς «Δέκατος Μήνας», από την Δυάς Εκδοτική.


 Επικοινωνήστε μαζί της:
_______________________________________________________________________________

Διαχειριστές
Ειρήνη Βερβερίδου

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στις 30 Ιανουαρίου του 1993. Η καταγωγή της είναι μισή από την Σμύρνη και μισή από τον Πόντο. Σπουδάζει στο Τ.Ε.Ι Ιατρικών Εργαστηρίων της πόλης της και ετοιμάζεται να αποκτήσει το πτυχίο της. Κάνει την πρακτική της στο Κεντρικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και δουλεύει προσέχοντας παιδιά στον ελεύθερο χρόνο της. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη γυμναστική και συγκεκριμένα με την Άρση Βαρών. Έχει πάρει 4 κύπελλα στα 8 χρόνια ενεργούς δράσης και αμέτρητα μετάλλια. Είναι λάτρης της φανταστικής λογοτεχνίας και χαλαρώνει διαβάζοντας Moonlight Tales και βλέποντας ξένες ταινίες και σειρές. Εντάχθηκε στην διαχειριστική ομάδα το 2014 και από τότε είναι υπεύθυνη δημοσίευσης ιστοριών και συντονισμού της διαχειριστικής ομάδας.


Επικοινωνήστε μαζί της:

_______________________________________________________________________________

Μαρία Μουστοπούλου
(Maria Mous)


Γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1992 στην Αθήνα, με τη μισή της σκούφια να κρατά από το Κάιρο της Αιγύπτου και η άλλη μισή από τον Πόντο. Παρότι δηλώνει μόνιμος κάτοικος στη χώρα της Φαντασίας θα τη βρείτε και στην πόλη των Αχαρνών, όπου εργάζεται σε οικογενειακή επιχείρηση, ενώ παράλληλα είναι επιμελήτρια για λογαριασμό των Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή.

Ασχολήθηκε πολλά χρόνια με τον χορό και έπειτα με το θέατρο, μα από όλες τις τέχνες τελικά την κέρδισε η λογοτεχνία. Παρακολούθησε σεμινάρια στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής tabula rasa και σαν αχόρταγη κυνηγός γνώσεων αυτή την περίοδο καταπιάνεται με σεμινάρια Δημοσιογραφίας και Νομικών θεμάτων των δημιουργών. 

Αγαπημένη της συγγραφέας είναι η Jane Austen και δηλώνει αθεράπευτα ερωτευμένη με τον κύριο Ντάρσυ. 

Στην οικογένεια του Moonlight Tales συστήθηκε πρώτα ως συγγραφέας, προτού ενταχθεί στη διαχειριστική ομάδα. Το πρώτο της βιβλίο, «Διάδοχοι: Η πληγή του Δράκου», φιλοξενήθηκε για αρκετούς μήνες στο site και πλέον κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή. 

Εκτός από τις ιστορίες και τα διηγήματα της, θα βρείτε την υπογραφή της σε συγγραφικά άρθρα, όπου μεταξύ άλλων είναι υπεύθυνη του project “Publishing Edition”, και αποτελεί μέλος της ομάδας επιμελητών.Επικοινωνήστε μαζί της:


_______________________________________________________________________________

Σωτηρία Σαββοπούλου

Γεννημένη τον Φλεβάρη του 1997 η Σωτηρία Αγάπη αποτελεί το νεαρότερο μέλος της διαχειριστικής ομάδας. Έχοντας ως μοναδικής της επιθυμία να προσφέρει βοήθεια σε όσους την έχουν ανάγκη είναι, πλέον, πρωτοετής φοιτήτρια της Ιατρικής Αθηνών.

Έχει πτυχίο Ιταλικών, ενώ στο παρελθόν καταπιάστηκε με τις πολεμικές τέχνες και το μπαλέτο. Της αρέσει να κάνει τα πάντα με τη συνοδεία της μουσικής, γιατί, πέρα από το ότι την εμπνέει, της κρατά και συντροφιά. Αγαπημένα της βιβλία: «Η γιορτή της ασημαντότητας», του Κούντερα και «Ο Χιονάνθρωπος» του Jo Nesbo, τον οποίο λατρεύει και ως συγγραφέα.
Παρακολουθεί το site σχεδόν από τα πρώτα του βήματα και συστήθηκε στο αναγνωστικό κοινό ως συγγραφέας της ιστορίας «Το Φιλί του Ήλιου». Μετά από μια περίοδο αποχής λόγω πανελληνίων, επέστρεψε δυναμικά προσφέροντας τη βοήθεια της στη διαχειριστική ομάδα, όταν της ζητήθηκε. Στον κόσμο του Moonlight Tales σας κρατάει συντροφιά πρωί και βράδυ, καθώς  ασχολείται με την ομαλή ροή των ιστοριών και της ομάδας του site στο facebook και γράφει συγγραφικά άρθρα.


Επικοινωνήστε μαζί της:

_______________________________________________________________________________

Αρετή (Ρίτα) Τζερεμέ

Γεννήθηκε ένα χιονισμένο απόγευμα Δεκεμβρίου του 1991 στο Μαρούσι και μεγάλωσε στη Νέα Μάκρη. Τα τελευταία χρόνια κατοικεί, λόγω σπουδών, στη Θεσσαλονίκη από την οποία αρνείται να φύγει ακόμα και μετά το πτυχίο, αν και στην καρδιά της έχει τα Τρίκαλα, απ’ όπου και κατάγεται. Τελείωσε το τμήμα Χημείας από όπου προσδοκεί να πάρει και το Μεταπτυχιακό της δίπλωμα. Αγαπάει τα βιβλία, τη μουσική και τη συγγραφή˙ γι’ αυτό άλλωστε βρίσκεται και στο Moonlight Tales.
Αγαπημένο βιβλίο το «Περηφάνια και Προκατάληψη» και αγαπημένο τραγούδι το «Counting stars- One Republic», αν και κάθε φορά που ακούει ένα καινούριο τραγούδι, θα το συμπεριλάβει κι αυτό στη λίστα της!
Προς το παρόν, δε θα βρείτε κάποια ιστορία της στο blog, καθώς πασχίζει να τελειώσει και να συνεχίσει τα μυθιστορήματά της, αλλά κάθε φορά της ξεφυτρώνει και μια νέα ιδέα. 
Είναι από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στην διαχειριστική ομάδα του Moonlight Tales, το οποίο στήριζε από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του και ασχολείται κυρίως με την ομαλή λειτουργία του και την επιμέλεια των ιστοριών.Επικοινωνήστε μαζί της:

_______________________________________________________________________________                     Εξωτερικοί Συνεργάτες


Επιμελητές:

Μαίρη Μαστοράκη


Γεννήθηκε ένα κρύο πρωινό του 1989 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου και έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής της. Πλέον διαμένει στην Ολλανδία, όπου για κακή της τύχη η εύρεση βιβλίων στην ελληνική γλώσσα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί...άθλος! Σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία και αυτό το διάστημα συνεχίζει τις σπουδές της στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων, παράλληλα με την εκμάθηση της ολλανδικής γλώσσας. Έχοντας από μικρή ηλικία ανυπέρβλητη αγάπη για τη λογοτεχνία και τα βιβλία, καθώς και έφεση στην ορθογραφία και τη σωστή έκφραση, ήλθε αναπόφευκτα η στιγμή που ο συνδυασμός τους την οδήγησε στην επιμέλεια. Είναι πολύ δύσκολο να διαλέξει ένα μόνο αγαπημένο βιβλίο, λατρεύει όμως να διαβάζει κλασική λογοτεχνία, ενώ είναι ανοιχτή και στην πιο σύγχρονη. Κάποια από τα αγαπημένα της βιβλία είναι «Οι Άθλιοι», «Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ», «Ο έρωτας στα χρονια της χολέρας». Εκτός από τους συγγραφείς των παραπάνω έργων, αγαπημένοι της συγγραφείς είναι επίσης ο Έρμαν Έσσε, ο Μίλαν Κούντερα και ο Ίρβιν Γιάλομ. Συνεργάζεται με το Moonlight Tales ως επιμελήτρια, βάζοντας το μεράκι και τον ενθουσιασμό της!


Επικοινωνήστε μαζί της:


___________________________________________________________________________

Χρύσα Αναστασίου

Γεννήθηκε το 1992 στα Γιάννενα και μεγάλωσε στη μαγευτική πόλη της Ηγουμενίτσας. Πλέον ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε και αποφοίτησε από το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ, με ειδικότητα Σεναρίου. Η αγάπη της για τη λογοτεχνία ξεκίνησε με την επανειλημμένη ανάγνωση του Harry Potter και συνεχίστηκε με ένα σωρό άλλα βιβλία, κυρίως fantasy, που ποτέ δεν είναι αρκετά και θέλει πάντοτε περισσότερα, ενώ δεν έχει διαβάσει ακόμα αυτά που ήδη έχει.

Κατά τη ζοφερή σχολική χρονιά της δευτέρας Λυκείου έκανε μια δοκιμή συγγραφής ενός βιβλίου fantasy ως διέξοδο από την βαρετή καθημερινότητα. Συνειδητοποίησε πως τελικά η συγγραφή σήμαινε για εκείνη κάτι περισσότερο από ότι νόμιζε και από τότε προσπαθεί να γράφει καθημερινά ιστορίες, μυθιστορήματα, σενάρια και ελάχιστες φορές (που ακόμα μετανιώνει) ποιήματα. Τα συγγραφικά προβλήματα όμως είναι πολλά και βρίσκει τον εαυτό της περικυκλωμένο συνεχώς από δαύτα, οπότε ίσως την πετύχεις να διαβάζει με τις ώρες βιβλία («Για έρευνα!» θα δικαιολογηθεί), να βλέπει σειρές («Και πάλι για έρευνα!» θα αναφωνήσει), να παίζει βιντεοπαιχνίδια («Ξέρεις πόσο βοηθάει στην αφήγηση;» θα σε ρωτήσει υπεροπτικά) ή να χαζεύει concept art στο pinterest («Δε χρειάζεται να απολογηθώ για τίποτα!»). Τέλος, η επιμέλεια για εκείνη είναι μια ευκαιρία να ακονίσει την ικανότητα που θέλει να χρησιμοποιήσει και στα δικά της κείμενα και συνάμα να διαβάσει νέες ιστορίες.


___________________________________________________________________________


Θεοδώρα Σέρβου

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 29 Ιουλίου του 1994. Σπούδασε στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αγαπάει τη δουλειά της υπερβολικά, ενώ παράλληλα είναι εθελόντρια στο Χαμόγελο του Παιδιού. Από μικρή τής άρεσε να γράφει ποιήματα και να διαβάζει λογοτεχνικά βιβλία. Λίγο αργότερα ανακάλυψε την αγάπη της για ένα συγκεκριμένο είδος, τη Λογοτεχνία του Φανταστικού. Έχει αναρτήσει στο Moonlight Tales την πρώτη της ολοκληρωμένη ιστορία με τίτλο «Αλήθεια ή Ψέματα». Έχει παρακολουθήσει ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής εν ονόματι «Imaginarium» σχετικό με τη Λογοτεχνία του Φανταστικού από τις εκδόσεις Πηγή–IWrite. Τώρα παρακολουθεί τα σεμινάρια δημιουργικής γραφής του εργαστηρίου «Scripta Manent» από τις εκδόσεις Πηγή και συνεργάζεται με το Moonlight Tales ως επιμελήτρια.  Στον υπόλοιπο ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τη συγγραφή ανολοκλήρωτων (!) διηγημάτων.

Επικοινωνήστε μαζί της:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου